بیشترین کاری که اکنون سیستمهای بانکی باید انجام دهند ارتقای امنیت شبکه است، چراکه اشتباه عمدی یا سهوی در بانک هزینه زیادی را برای جامعهای ایجاد میکند که به بانکها اعتماد کرده و سرمایه خود را به بانک آوردهاند
به گزارش بانکینا، مهندس جواد میرزازاده، مدیرعامل شرکت توسعه ریزکامپیوتر با آنکه نام شرکتش از نام بزرگ دادهپردازی میآید، ولی در تلاش روزافزون برای همگامی با تکنولوژی روز دنیا، خود یکی از نامهای بزرگ صنعت آیتی کشور است. کتاب سال بانکداری الکترونیکی مصاحبهای با ایشان انجام داده و به بررسی عملکرد این شرکت و وضعیت بانکداری الکترونیکی کشور پرداخته است.
لطفا در آغاز از سابقه شرکت توسعه ریزکامپیوتر بگویید.
سابقه شرکت به حدود ۲۰ سال قبل برمیگردد که تغییر قابل توجهی در صنعت آیتی به وجود آمد. شرکت دادهپردازی برای اینکه بتواند خود را با بازار و فناوری جدید هماهنگ کند این شرکت را تأسیس کرد با این تفکر که بتواند زمان بیشتری را برای سرمایهگذاری بر امکانات و تکنولوژیهای نوین بگذارد. اکنون هم در زمینههای مختلف صنعت انفورماتیک شامل نرمافزار، سختافزار، مشاوره و پشتیبانی آنها در دستگاههای اجرایی و بهخصوص بانکها فعال هستیم.
تاکنون توانستیم در مجموعههای آیتی دستگاههای اجرایی برای تأمین نیازهای سختافزاری، نرمافزاری و پشتیبانی آنها، دستگاههای سوخت، تجهیزات بانکی و زمینههای مختلف تجهیزات شبکه اعم از پسیو یا اکتیو، چه تولیدی و چه خدماتی، اقداماتی انجام دهیم.
در بانکها چه خدمات و کارهای ویژهای انجام دادهاید؟
در حال حاضر امور مربوط به تجهیزات فنی تمامی شعب چندین بانک بزرگ کشور، حدود ۳ تا ۴ هزار شعبه، بر عهده ماست. امیدواریم همگام با رشد شتابنده فناوری در آیتی بتوانیم جوابگوی مشتریان خود باشیم و در درازمدت هم بهعنوان شرکتی متعلق به مجموعهای از سهامداران بزرگ کشور (از جمله بانک رفاه) با اطمینان خاطر به ارائه سرویس بپردازیم. شعار ما همواره مشتریمداری بودهاست و اعتماد مشتری ابزاری است که فکر میکنیم ما را در درازمدت به موفقیت میرساند. اکنون هم با همراهی بانک رفاه و شرکت دادهپردازی امیدواریم که بتوانیم به اهداف خود برسیم.
چه برنامههایی برای ارائه خدمت به بانکها در دست دارید؟
برنامهای که اکنون برای بانکها پیشبینی کردهایم ارائه راهکار کامل است؛ یعنی بتوانیم نیازهای بانک را خوب بشناسیم و برای برآوردهسازی آنها برنامهریزی کنیم تا چه از نظر سختافزار و چه نرمافزار و نیز مشاوره مدیریتی با ارائه امکانات مورد نیاز بانکها در کنار آنها قرار بگیریم. در زمینه نرمافزار به این جمعبندی رسیدیم که سرمایهگذاری بر نرمافزارهای جدید پرداختهای مبتنی بر موبایل و ابزاری شبیه آن را انجام دهیم.
به نظر شما اکنون در زمینه بانکداری الکترونیکی و امنیت آن در کجا ایستادهایم؟
ما از ۲۰ سال قبل تاکنون فعالیتهای بانکیمان را بسیار رشد دادهایم و سرعت انجام تراکنشها افزایش پیدا کرده است. به قول مرحوم نوربخش که میگفت اگر یک روزی توانستیم یک تراکنش بانکی ۷۲ ساعته را در عرض ۵ دقیقه انجام دهیم، یعنی سیستم بانکی خود را راهاندازی کردهایم. او این حرف را از روی دانش و آگاهی میزد و همین شد که پایه بسیاری اتفاقات مثبت را در بانکداری کشور بنا نهاده شد.
در مورد امنیت باید بگویم که این موضوع هنوز در خیلی جاها برای ما شناخته شده نیست، یعنی ما نمیدانیم چه کارهایی میشود با یک شبکه انجام داد و اگر اینها را بدانیم خیلی از کارها را بهتر انجام میدهیم. بیشترین کاری که اکنون سیستمهای بانکی باید انجام دهند ارتقای امنیت شبکه است، چراکه اشتباه عمدی یا سهوی در بانک هزینه زیادی را برای جامعهای ایجاد میکند که به بانکها اعتماد کرده و سرمایه خود را به بانک آوردهاند و این برای صنعت
بانکداری الکترونیکی مضر است.
امروزه تراکنشهای بانکی روزانه افزایش یافته است و دیگر نمیتوان به صورت سنتی کار کرد و باید از فناوریها استفاده کنیم. با اقدام درست و مدبرانه میتوانیم با بومیسازی حتی تکنولوژیهای وارداتی و استفاده بهینه از آنها گامهای مثبتی در ارتقای امنیت و توسعه بانکداری کشور برداریم.
این گفتوگو در فصل «دیدگاه» نخستین شماره کتاب سال
بانکداری الکترونیکی منتشر شده است. اطلاعات تکمیلی پیرامون این کتاب و نحوه تهیه آن را میتوانید در
اینجا مطالعه کنید