با بالا گرفتن سروصدای مشاغل اینترنتی، توجه مسوولان نیز به این نوع کسب و کارها جلب شد و وزارت ICT، وزارت صنعت، سازمان نظام صنفی رایانه ای، اتاق اصناف و انجمن کسب و کارهای اینترنتی هر کدام خود را متولی آن می دانند.
به گزارش بانکینا، در سال های اخیر شاهد رشد کسب و کارهای نوین در صنوف مختلف هستیم که از طرف مردم استقبال شده است. هرچند در ابتدای راه، شیوه های نوین کسب و کار با مقاومت و مخالفت برخی از کسب و کارهای سنتی مواجه شد، اما ایده های خلاقانه در کسب و کارهای نوین و اینترنتی باعث شد تا به تدریج صاحبان کسب و کارهای سنتی که تجارت اینترنتی را عاملی برای رکود بازار خود می دیدند، مجبور به پذیرفتن کسب و کارهای اینترنتی شوند.
از طرفی، با بالا گرفتن سروصدای مشاغل اینترنتی، توجه مسوولان نیز به این نوع کسب و کارها جلب شد و وزارت ICT، وزارت صنعت، سازمان نظام صنفی رایانه ای، اتاق اصناف و انجمن کسب و کارهای اینترنتی هر کدام خود را متولی آن می دانند.
اتاق اصناف که بیشتر در پی حمایت از کسب و کارهای سنتی بود، اکنون رویکرد خود را تغییر داده به گونه ای که علی فاضلی، رییس اتاق اصناف ایران از روسای اتاق های اصناف کشور خواسته که به موضوع مهم کسب و کارهای نوین و اینترنتی توجه داشته باشند و با دید مثبت طرح های خود را در این زمینه اعلام کنند و عضو هیات رییسه اتاق اصناف نیز بیان کرده است که اصناف با ایجاد مشاغل نوین مخالفتی ندارند و درحالحاضر اتاق های اصناف این مشاغل را حمایت می کنند.
حال با تمام این تفاسیر، بهرغم برخی مخالفت ها تشکیل اتحادیه سراسری کسب و کارهای اینترنتی در دستور کار اتاق اصناف ایران قرار گرفته است که به گفته سولماز صادق نیا، نایب رییس انجمن کسب و کارهای اینترنتی تهران، ۵۰ واحد کسب و کار اینترنتی تا کنون در این اتحادیه ثبت نام کرده اند و به زودی انتخابات آن برگزار می شود.
کسب و کارهای اینترنتی تنها راه حل مشکل بیکاری
نایب رییس انجمن کسب و کارهای اینترنتی درباره رشد روزافزون این مدل کسب و کارها و حل مشکلات بیکاری از طریق آن، گفت: کسب و کارهای اینترنتی وارد عرصه اقتصاد شده و عملا توانسته فرهنگ جدیدی را در جامعه به وجود بیاورد که مردم متوجه شدند می توانند با هزینه کمتر خدمات بهتری دریافت کنند و همین باعث استقبال مشتری و گسترش فرصت های شغلی در این زمینه شده است.وی افزود: در حال حاضر این کسب و کارها شامل خدمات مسافرت های درون شهری، فروش آنلاین غذا، فروش لباس، لوازم خانگی، لوازم الکترونیکی، تبادل کارهای دانشجویی و انواع خدمات دیگر است که همه اینها نیاز به حمایت برای توسعه کسب و کار و افزایش فرصت های شغلی در زمینه کسب و کارهای اینترنتی دارند.وی عنوان کرد: عموم کسب و کارهای نوین دانش بنیان بوده و میانگین سنی موسسان و فعالان آنها پایین است و تشکیل اتحادیه می تواند به فعالان آن کمک کند.
انتقاد از موضع سازمان نظام صنفی رایانه ای
نایب رییس انجمن کسب و کارهای اینترنتی تهران با انتقاد از مواضع سازمان نظام صنفی رایانه ای نسبت به تاسیس اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی مبنی بر اینکه تشکیل این اتحادیه را در اولویت ندانسته بود، تصریح کرد: درحالی که در اقتصاد مقاومتی توسعه کسب و کارهای نوین و دانش بنیان تاکید شده و وزیر صنعت و معدن و تجارت نیز وجود آنها را برای فضای اقتصادی کشور لازم می داند، شنیدن مواضع سازمان نظام صنفی رایانه ای که تشکیل یک اتحادیه را برای کسب و کارهای اینترنتی در اولویت کارها نمی داند دل سردکننده است و ما امیدواریم با هماهنگی وزارتخانه های مرتبط به این حوزه و سازمان های وابسته، زمینه بهبود فضای این کسب و کارها فراهم شود.
وی درباره عضوگیری اتحادیه سراسری کسب و کارهای اینترنتی گفت: تاکنون ۵۰ واحد کسب و کار اینترنتی در این اتحادیه ثبتنام کرده اند.
موافقت اصناف با ایدههای نوین کسبوکار
در همین حال عضو هیات رییسه اتاق اصناف ایران نیز با بیان اینکه اصناف با ایجاد مشاغل نوین مخالفتی ندارند و در حال حاضر اتاق های اصناف این مشاغل را حمایت می کنند، گفت: مشاغل و کسب و کارهای نوین با ایده های نو همراه هستند و باید از این ایده های جدید استفاده کرد.سعید ممبینی با بیان اینکه سهم مشارکت واحدهای صنفی در ایجاد مشاغل جدید زیاد است، تصریح کرد: مشاغل اینترنتی نیز مانند مشاغل صنفی هستند و نوع فعالیت و خدمتی که انجام می دهند، یکی است و تنها فضای کارشان با هم فرق می کند.
ممبینی ادامه داد: ما معتقدیم به دلیل اینکه نوع کسب و کارهای اینترنتی با کسب های حقیقی فرقی ندارند، بنابراین هر رسته باید زیر نظر اتحادیه مربوطه خودش فعالیت داشته باشد؛ این مشاغل نوین همکار جدید محسوب می شوند و نباید در اتحادیه جداگانه مشغول فعالیت شوند چون امروز تعدادشان کم و محدود است و می توان از ماده ۸۸ استفاده می کنیم. اما در آینده نزدیک که تعداد این مشاغل افزایش می یابد چه باید کرد؛ برای همین باید تحت اتحادیه خودشان باشند و اصناف همراهی می کنند به شرطی که احساس دوگانگی برای شان پیش نیاید.
منبع: فناوران