از مزیتهای موبایل پوز حجم کم و سبکی آن نسبت به کارتخوانهای رایج در بازار است که برای کسب و کارهایی که سیار هستند و پرداختهای مشتریان را در محل مشتری دریافت میکنند، یک قابلیت جالب توجه است.
به گزارش بانکینا، یکی از حوزههایی که افراد جامعه به ویژه نسل جوان و نوجوان با هدف صرفهجویی در وقت و بهبود تجربهی کاربری، علاقهمند به استفاده از تلفن همراه در آن میباشند، حوزه بانکداری و پرداخت الکترونیک است.
به همین دلیل شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیک هم برای ارائه خدمت در این حوزه، راهکارهای مختلفی را به مشتریان پیشنهاد میکنند. یکی از این راهکارها بهرهگیری از ابزاری به نام موبایل پوز (mpos) یا دستگاه کارتخوان دارای قابلیت اتصال به تلفن همراه است.
از مزیتهای این دستگاه حجم کم و سبکی آن نسبت به کارتخوانهای رایج در بازار است که برای کسب و کارهایی که سیار هستند و پرداختهای مشتریان را در محل مشتری دریافت میکنند، یک قابلیت جالب توجه بوده و حمل آن را توسط اپراتورهای فروش آسان میکند.
همچنین این محصول از قیمت مناسبتری نسبت به سایر مدلهای کارتخوان سیار برخوردار است و باعث کاهش هزینه تمام شدهی هر تراکنش میشود و از به هدر رفتن منابع و سرمایههای جامعه جلوگیری مینماید، ضمن اینکه هزینه خدمات پشتیبانی آن هم نسبت به کارتخوانهای عادی کمتر است و همین ارزان بودن و کم هزینه بودن، رغبت پذیرندگان برای مالکیت و استفاده از این دستگاه را افزایش میدهد.
از مزیتهای دیگر به کارگیری mpos، قابلیتی است که سامانههای نرمافزاری جانبی این دستگاه در اختیار پذیرندگان و مشتریان قرار میدهد و آنها را قادر میسازد از ابزارهای گزارشگیری و تحلیلی تراکنشهای انجام شده بهرهمند شوند و همچنین در صورت تمایل به جای رسید کاغذی از رسید الکترونیک استفاده نمایند که این امر نیز در راستای مسئولیت اجتماعی اشخاص و سازمانها در حفظ محیطزیست ارزش دوچندان مییابد. لازم به ذکر است که در صورت نیاز پذیرنده، امکان ارائه دستگاههای چاپگر بلوتوث به همراه کارتخوانهای mpos وجود دارد.
هر چند عموم پذیرندگان میتوانند از این راهکار نوین پرداخت برای رونق بخشی به کسب و کار خود استفاده نمایند، کسب و کارهایی هم هستند که استفاده از موبایل پوز مزیتهای بیشتری در اختیار آنان میگذارد، این کسب و کارها عبارتند از:
۱-شرکتهای پخش کالا که اقدام به توزیع محصولات مختلف در فروشگاهها و مراکز عرضه کالا و خردهفروشیها مینمایند.
۲-اشخاص و شرکتهای خدماتی که خدمت خود در محل مشتری ارائه مینمایند.
۳-فروشندگانی که کالاهای خود را در محل مشتری تحویل میدهند.
۴-فروشندگان و سرویسدهندگانی که محل کار ثابت و مشخصی ندارند.
۵-فعالان حوزه حمل و نقل شامل تاکسی، پیک موتوری و …
۶-رستورانها و مراکزی که سفارش مشتری را در محل استقرار مشتری دریافت میکنند.
۷-نمایندگیها و بازاریابان بیمه
تمامی این کسب و کارها علاوه بر اینکه امکان پرداخت آسان را از طریق ابزار mpos کسب میکنند، از قابلیتهای آماری و تحلیل اطلاعات و رفتار مشتریان و بازارسنجی و توسعه بازار نیز بنا به قابلیتهای سامانه نرمافزاری این راهکار بهرهمند میگردند.
ورود و استفاده از تجهیزات mpos در کشور ما از حدود سال ۹۲ آغاز شده و شرکتهای مختلفی اقدام به راهاندازی سامانههای نرمافزاری مرتبط با آن نمودهاند. یکی از شرکتهای پیشرو در این حوزه، شرکت فنآوا کارت میباشد که از طریق راهاندازی سامانههای مربوطه و اتصال آن به سوئیچ پرداخت خود آزمونهای مربوطه را با سوئیچ شاپرک انجام داده و انواع تراکنشهای پرداخت را به صورت موفقیتآمیزی پشت سر گذاشته است.
با توجه به افزایش تعداد شرکتهای متقاضی تأمین و راهاندازی سامانههای پرداخت مبتنی بر mpos، شرکت شاپرک که به نیابت از سوی بانک مرکزی به عنوان متولی ساماندهی و نظارت بر انواع راهکارهای نوین پرداخت در کشور فعالیت مینماید، دستورالعملی را با هدف تأمین امنیت اطلاعات کارت و پرداخت مشتریان صادر نموده و شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت الکترونیک که از mpos و سامانههای جانبی برای پذیرش تراکنشهای کاربران استفاده میکنند را ملزم به رعایت استانداردهای امنیتی در سختافزارها و نرمافزارهای خود نموده است.
با عنایت به اینکه شرکت فنآوا کارت از ابتدا تجهیزات خود را منطبق بر استانداردهای بینالمللی نظیر PCI-DSS انتخاب نموده و در سامانههای نرمافزاری خود نیز اصول و استانداردهای شناخته شدهی امنیتی صنعت پرداخت را رعایت نموده است، به هنگام دریافت مجوزهای امنیتی از شرکت شاپرک نیز جزو اولین شرکتهایی است که این مجوزها را دریافت مینماید.
شرکت شاپرک راهکارهای پرداخت مبتنی بر موبایل پوز شرکتهای ارائهدهنده خدمات پرداخت (PSP) را در دو مرحله بررسی نموده و تأییدیه مربوطه را صادر مینماید:
۱-تأییدیه سختافزار
۲- تأییدیه راهکار
این شرکتها تنها در صورتی میتوانند به ارائه تجهیزات و خدمات موبایل پوز اقدام کنند که هر دو تأییدیه را از شاپرک اخذ نموده باشند. شرکت فنآوا کارت جزو معدود شرکتهایی است که تاکنون موفق به دریافت هر دو تأییدیه شده است.
شرکت فنآوا کارت با معرفی پنج مدل مختلف از موبایلپوز که هر یک از قابلیتهای متفاوتی برای کسبوکارها و سلایق مختلف برخوردار هستند در نوبت ارائه به شاپرک قرار گرفته و برای دو برند از موبایل پوزهای خود به همراه راهکار نرمافزاری آن موفق به دریافت تأییدیه شده است.
منبع: روابط عمومی فن آوا کارت