دولتهایی مثل روسیه قصد ایجاد ارز دیجیتالی خود را دارند تا دولت بتوانند تولید و کنترل آن را به دست گیرد. ونزوئلا هم مجبور شدهاست برای مقابله با بحران تورم، ارز خود را ایجاد کند.
به گزارش بانکینا، بخشی از موضوع اصلی اجلاس جهانی اقتصاد داووس، افزایش نظارت روی ارزهای دیجیتال بود. مهمترین موسسات مالی دنیا به خاطر ترس از افزایش محدودیتها، در ورود به این بازار احتیاط به خرج میدهند. دولتها در سراسر دنیا نشان دادهاند که در آینده، نظارت و قانونگذاری در این زمینه را افزایش خواهند داد، درنتیجه موسسات مالی و بانکهای بزرگ هم منتظر روشنتر شدن اوضاع هستند. حتی ممکن است ارز های دیجیتال دولتی به بازار عرضه شود.
ارز های دیجیتال دولتی روسیه
دولتهایی مثل روسیه قصد ایجاد ارز دیجیتال خود را دارند تا دولت بتوانند تولید و کنترل آن را به دست گیرد. سایر کشورها مانند ونزوئلا هم مجبور شدهاند برای مقابله با بحران تورم که اقتصاد را فلج کرده، ارز خود را ایجاد کنند. برخلاف پولهای غیرمتمرکز که هویت کاربر را مخفی میکنند، خلق پول مجازی توسط دولتها میتواند تنها گزینه آنها برای مقابله با هجوم ارزهای دیجیتال باشد.
الکساندر بوردیچ، مدیر عامل شرکت یونیورسا (Universa) در اجلاس داووس گفت که دولتها مشتاق هستند تا ارز های دیجیتال دولتی را با پشتوانه کالاهایی مانند نفت ایجاد کنند. او میگوید: از دیدگاه من، دولت روسیه پیشنهاد ایجاد روبل مجازی (Cryptorruble) یا هر ارز دیجیتالی که پشتوانه آن نفت یا سایر منابع طبیعی است را خواهد داد.
او اضافه میکند که در سال ۲۰۱۸ شاهد ارائه ارز های دیجیتال دولتی خواهیم بود تا بتوانند با بیت کوین و سایر ارزهای محبوب مقابله کنند.
نگرانی از استفادههای نامناسب ارز های دیجیتال
با اینکه توسعه دهندهها، صرافیها و مهندسان بلاک چین استفادههای مفید از ارز دیجیتال میبرند، اما همچنان باوری در دولتها وجود دارد که ارزهای دیجیتال فقط برای اعمال مجرمانه مورد استفاده قرار میگیرد. سالها از بسته شدن سایتی مثل راه ابریشم و بازار سیاه آن میگذرد، اما دولتها هنوز به اهداف شوم در استفاده از این ارزها اشاره میکنند.
همانطور که استیو مونچین، رئیس خزانهداری آمریکا اشاره کرده، تلاشهای هماهنگی بین سازمانها وجود دارد تا جلوی استفاده از ارزهای دیجیتال برای خرید کالاهای قاچاق گرفته شود. او میافزاید: نگرانی اول من در مورد ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین یا سایرین این است که آنها در خرید و فروش کالای قاچاق مورد استفاده قرار بگیرند.
نگرانی دیگر این است که در ۱۲ ماه گذشته، بازارهای مالی شناخته شده در حال پذیرش بیت کوین و سایر آلت کوینها هستند. او میگوید: ما توسعه فین تک و نوآوری را تشویق میکنیم، اما میخواهیم تمامی بازارهای مالی هم در امان باشند. قصد داریم تا بقیه دنیا و خیلی از کشورهای گروه ۲۰ که کار روی این موضوع را شروع کردهاند دارای قوانین یکسانی برای نظارت باشند.
کریستین لاگارد مدیر صندوق بین المللی پول (IMF) میگوید: ناشناس بودن و عدم وجود شفافیت، باعث مخفی شدن پولشویی و تامین مالی گروههای تروریستی میشود که از نظر دولتها غیرقابل قبول خواهد بود. این موضوع باید توسط دولتها در نظر گرفته شود و البته باید به جنبه نوآوری این حرکتها هم توجه کرد.
البته باید به عکس العمل جامعه ارزهای دیجیتال هم اشاره کرده که در برابر دیدگاههایی که در داووس مطرح شده به شدت واکنش نشان دادهاند.
منبع: پیمنت ۲۴