اطلاعات جدید نشان میدهد نسبت موارد مشکوک به پولشویی که به وسیله ارزهای دیجیتال صورت گرفته، نسبت به موارد پولشویی که با ارزهای فیات انجام شده بسیار ناچیز است.
به گزارش بانکینا با ظهور ارزهای دیجیتال و رمزپایه و تاکید بر اصل محرمانگی اطلاعات و جزییات معاملات، همواره این تردید وجود داشت که افراد سودجو و کلاهبردارن بتوانند از این ارزها برای پولشویی و فعالیتهای غیرقانونی خود استفاده کنند تا هیچ ردی از نقل و انتقالات مالی خود بر جای نگذارند. بسیاری از دولتها و نهادهای بینالمللی هم با قبول این نکته، از ورود ارزهای دیجیتال به کشورشان جلوگیری میکنند و یا قوانین سختگیرانهای پیش روی آنها قرار میدهد. اما دادههای جدید که توسط خبرگزاری ژاپنی منتشر شده است، کاملا خلاف این این موضوع را نشان میدهد.
اطلاعات جدید گزارش شده توسط خبرگزاری ژاپنی Nikkei Asian نشان میدهد نسبت موارد مشکوک به پولشویی که به وسیله ارزهای دیجیتال و رمزپایه صورت گرفته است، نسبت به موارد پولشویی که با ارزهای فیات و سنتی انجام شده بسیار ناچیز است.
تعداد موارد مشکوک به پولشویی توسط ارز دیجیتال
طبق گزارش Nikkei، بنابه آمار پلیس ملی ژاپن از آوریل تا دسامبر ۲۰۱۷ در حدود ۶۶۹ مورد فعالیت مشکوک به پولشویی در صرافیهای ارزهای دیجیتال گزارش داده شده است.
در مقابل بیش از ۳۴۷ هزار مورد مشکوک در سال ۲۰۱۷ توسط بانکها گزارش شده است که ۱۵۴۰۰ مورد آن مربوط به شرکتهای کارت اعتباری و ۱۳۳۰۰ مورد آن مربوط به موسسات و اتحادیههای اعتباری بوده است. تعد کل گزارشهای مشکوک به پولشویی که در سال ۲۰۱۷ گزارش شده است به بیش از ۴۰۰ هزار مورد میرسد.
این آمار از آپریل سال ۲۰۱۷ که قوانین جدیدی برای افزایش شفافیت و جلوگیری از فعالیتهای مشکوک به پولشویی توسط اپراتورهای صرافیهای ارزهای دیجیتال تصویب شد بررسی شده است و نشان میدهد تنها ۰/۱۶ درصد کل موارد مشکوک به پولشویی که در سال ۲۰۱۷ صورت گرفته است احتمالا به وسیله ارزهای دیجیتال و رمزپایه انجام شده است.
دولتها و نهادهای بین المللی تا پیش از این، با ادعای این که ارزهای دیجیتال و رمزپایه میتوانند برای فعالیتهای غیرقانونی و پولشویی مورد استفاده قرار بگیرند برای افزایش قوانین و مقررات سختگیرانه در این حوزه تاکید داشتند، اما آمار و ارقام منتشر شده کاملا خلاف این ادعا را نشان میدهد.
با این حال گفته میشود در ۶۶۹ مورد فعالیت مشکوک هم افراد زیادی میتوانند دخیل باشند، اما Nikkei در گزارش خود اشاره میکند بسیاری از این معاملات مشکوک در طول مدت کوتاهی مرتبا تکرار شده است، بنابراین تعداد بازیگران بد و افراد سودجو درگیر در این معاملات کاهش مییابد.
ژاپن همچنان به دقت این حوزه نوظهور مالی را زیر نظر دارد، به خصوص این که با هک صرافی ارزهای دیجیتال ژاپنی به نام Coincheck در ژانویه سال ۲۰۱۸ و به سرقت رفتن ۵۳۰ میلیون دلار ارز دیجیتال NEM coin، سختگیریها برای نظارت بیشتر در این حوزه افزایش یافت. تارو آسو (Taro Aso) وزیر دارایی ژاپن تایید کرد همچنان بازرسیهای بیطرفانه توسط قانونگذاران بازار با دقت در سراسر معاملات انجام میشود.
همچنین Cointelegraph اوایل همین هفته گزارش داد در سال گذشته ۱۲۰۰ شکایت در مورد کلاهبرداری مربوط به ارزهای دیجیتال و رمزپایه در استرالیا به دست کمیته نظارت بر حقوق مصرف کننده رسیده است.
این آمار میتواند خبر خوبی برای دوستداران ارزهای دیجیتال باشد چرا که یکی از مهمترین موانع گسترش این ارزها، امکان استفاده از آنها در فعالیتهای غیرقانونی و پولشویی بود که حالا مشخص شد این نگرانی بیمورد بوده است. هر چند اعمال قوانین سختگیرانه ممکن است موجب شود تا حد زیادی جلوی این گونه فعالیتها گرفته شود، اما در نهایت میتواند به کاهش بدبینیها نسبت به ارزهای دیجیتال کمک کند.
منبع: پیمنت ۲۴