از فیلترینگ باید در جای خود استفاده کرد و نباید از آن برای بستن کسب و کارها استفاده کرد. حداقل انتظار این است که فیلترینگ آخرین گزینه باشد.
به گزارش بانکینا، در تیر ماه امسال بدون اعلام قبلی و یک باره چهار فینتک مهم کشور که خدمات مالی متعددی به کسب و کارهای مختلف ارائه می کردند فیلتر شدند. در ابتدا این اتفاق مورد توجه رسانهها و فعالان این عرصه قرار گرفت و مباحث مختلفی پیرامون آن مطرح شد. اما با گذشت زمان و رفع فیلتر فینتکها، کم کم این موضوع به فراموشی سپرده شد
با توجه به اهمیت فیلترینگ فینتکها و آثار و صدمات زیادی که میتواند بر جای بگذارد و نیز احتمال تکرار آن در آینده ، بانکینا قصد دارد این موضوع را همچنان پیگیری کند. در همین راستا در نمایشگاه الکامپ یه سراغ برخی کارشناسان و فعالان این حوزه رفته و نظر آنها را در این مورد جویا شده است.
زرین پال یکی از چهار فینتکی بود که در ماه گذشته فیلتر شد و مشکلات زیادی برای آن و همچنین برای کسب و کارهایی که از خدمات زرینپال استفاده میکردند ایجاد شد. از همین رو بانکینا گفتوگوی کوتاهی با علی امیری از مدیران و بنیانگذاران زرینپال انجام داده است.
امیری صحبتهای خود پیرامون فلیترینگ فینتکها را با اشاره به فیلتر وبلاگها در گذشته آغاز کرد و گفت: فیلترینگ در این سالها همواره وجود داشته است و درباره آن صحبت شده است. وقتی ۱۸ سالمان بود وبلاگها فیلتر میشدند و اکنون فینتکها فیلتر میشوند. اما صحبت ما این است که فیلترینگی که اکنون اتفاق میافتد مانند فیلترینگی نیست که آن زمان اتفاق میافتاد. به این دلیل که اگر الان کسب و کاری را با فیلترینگ تعطیل میکنیم صدمات زیادی وارد میشود. اولین صدمهای که میزنیم به خود آن کسب و کار است.
وی ادامه داد: ما در زرینپال که اخیرا برای چند روزی فیلتر شد، ۲۵ نفر پرسنل داریم. شما فرض را بر این بگذارید که یک روز جلوی یک کسب و کاری بلوک سیمانی بگذارند ۲۵ نفری که آنجا کار میکنند چه اتفاقی برایشان میافتد؟ واقعیت فیلترینگ فینتکهایی چون زیرنپال هم همین است.
امیری با تاکید بر اینکه فیلترینگ نباید ابزاری برای تعطیلی کسب و کارها باشد گفت: حرف ما این است که از فیلتر کردن نباید این قبیل استفادهها را کرد. از فیلترینگ باید در جای خودش استفاده کرد ولی نباید برای بستن کسب و کار این حوزه از آن استفاده کرد. حداقل انتظار این است که فیلترینگ آخرین گزینه باشد و گزینههای جلوتری باید وجود داشته باشد تا بعد به این گزینه برسیم.
وی در ادامه به دومین صدمه فیلترینگ یعنی مختل شدن کسب و کارهای مختلف از جمله کسب و کارهای خانگی اشاره کرد و ادامه داد: در همین فیلترینگ اخیر، حدود ۲۰۰ هزار کسب وکار خانگی دچار مشکل شدند. توجه داشته باشید که وقتی میگویم خانگی، واقعا خانگی هستند. افرادی هستند که در شهرستانهای دور در خانه خود به صورت اینترنتی چیزی را میفروشند و از این راه ارتزاق میکنند. حالا شما در نظر بگیرید مثلا زرینپال که پلتفرمی برای ارائه خدمات مالی به این سایتها است یک شبه از کار بیافتد و فیلتر شود چه اتفاقی برای این افراد رخ میدهد؟ قطعا کسب و کار و درآمد آنها مختل شده و مشکلات فراوانی برای آنها ایجاد میشود.