خرید اینترنتی راهکاری است که به وسیله آن به راحتی میتوان در عرض چند دقیقه بدون خروج از منزل کالای مورد نیاز خود را خریداری و درب منزل تحویل گرفت و اما عدم آشنایی این تکنولوژی مشکلات زیادی نیز به همراه دارد.
سرهنگ علی کریمی در برنامه زنده تلویزیونی گفت: عدم آشنایی با خرید اینترنتی میتوانند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد در یکی از پروندههایی که در پلیس فتا استان کرمانشاه تشکیل شد که در آن فرزند ناآشنا به خرید اینترنتی مبلغی بالغ بر ۴۰ میلیون ریال با تکرار پرداخت در خرید یک کالا از حساب پدرش کسر گردید.
وی افزود: خرید اینترنتی راهکاری است که به وسیله آن به راحتی میتوان در عرض چند دقیقه بدون خروج از منزل کالای مورد نیاز خود را خریداری و درب منزل تحویل گرفت و اما عدم آشنایی این تکنولوژی مشکلات زیادی نیز به همراه دارد. در چندین پرونده تشکیل شده در این پلیس افراد با خرید از فروشگاههای غیر مطمئن کالایی سفارش داده و وجه آنرا نیز پرداخت نمودند اما هیچ کالایی برای آنها ارسال نمیگردد و یا کالایی که دریافت میکنند با محصولی که انتظارش را داشتند متفاوت است و یا به دلیلی عدم آشنایی با خرید اینترنتی بدون اطلاع کالایی را اشتباه سفارش داده و یا چندین بار آن را سفارش دادهاند.
وی افزود: پلیس فتا بارها هشدار داده است از سایتهایی خرید نمایید که حتماً نماد اعتماد الکترونیکی را داشته باشند. در حال حاضر نزدیک به ۳۰۰۰ کسب و کار اینترنتی دارای نماد هستند که در سایت Enamad.ir قابل مشاهده است و در پرداختهای آنلاین از طریق درگاههای بانکی به دستورالعملهای امنیتی آن توجه شود همچنین نحوه پرداخت وجه و طریقه پرداخت اینترنتی نیز در سایتها قرار دارد که خریدار حتما باید آن را مطالعه نماید.
این مقام انتظامی با مطرح کردن یکی از پروندههای تشکیل شده در این پلیس که به خاطر نااگاهی خرید دار رقم خورده بود، بیان کرد: یک شهروند کرمانشاهی به پلیس فتا مراجعه و بیان داشت شخص یا اشخاص ناشناس به صورت اینترنتی و غیر مجاز مبلغی بیش از چهل میلیون ریال از حساب بانکیاش به سرقت بردهاند لذا بلافاصله موضوع در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی افزود: در انجام بررسیهای تخصصی مشخص شد مبالغ کسر شده صرف خرید اینترنتی شده است که با پیگیری سرنخهای به دست آمده، متهم که فرزند شاکی بود شناسایی و برای ارائه توضیحات لازم به پلیس فتا احضار شد.
سرهنگ کریمی ادامه داد: متهم در بازجویی اولیه به جرم خود اعتراف و بیان داشت شاکی پدرش میباشد وخود ایشان شماره کارت و رمز دوم را در اختیار ش قرار داده تا اقدام به خرید وسیلهای به صورت اینترنتی نماید که متاسفانه به دلیل عدم آشنایی فرزند شاکی با خریدهای اینترنتی سفارش به تعداد ۲۰ بار صورت گرفته و مبلغ چهارمیلیون تومان از حساب شاکی برداشت گردیده است.
رییس پلیس فتا به شهروندان توصیه کرد: در هنگام خریدهای اینترنتی ابتدا نکات امنیتی لازم را رعایت و سپس خرید خود را انجام دهید همچنین اگر از یک سایت معتبر خریدی انجام دادید و بنا به دلایلی خرید انجام نگرفته ولی مبلغ از حساب کم شد با پشتیبانی فروشگاه تماس گرفته تا مشکل رفع گردد، در انتها این پلیس از شهروندان تقاضا دارد در صورت مواجه و یا مشاهده موارد مشکوک آن را از طریق سایت پلیس فتا به آدرسCyberpolice.ir بخش فوریت های سایبری با ما در میان بگذارند.