سامانههای اطلاعاتی «صورت های مالی مبتنی بر IFRS» و «کفایت سرمایه» معرفی شدند
به گزارش بانکینا، ششمین رویداد کافه فینتک توسن روز یکشنبه هشتم مهرماه ۹۷ به موضوع معرفی سامانههای اطلاعاتی IFRS و سیستم کفایت سرمایه پرداخت.
روز یکشنبه هشتم مهرماه ۹۷ ششمین کافه فینتک توسن با موضوع سامانههای اطلاعاتی IFRS و کفایت سرمایه در ساختمان اسفندیار برگزار گردید. شرکت دادهکاوان هوشمند توسن به معرفی دو محصول صورتهای مالی مبتنی بر IFRS و همچنین کفایت سرمایه در ششمین کافه فینتک توسن پرداخت و ویژگیهای و دمویی جداگانه از هر دو محصول را ارایه نمود.
در این رویداد شکیب صفری، محصول «کفایت سرمایه» شرکت دادهکاوان هوشمند توسن را معرفی کرد و گفت: نسبت کفایت سرمایه یکی از شاخصهای مهم در ارزشیابی عملکرد بانکهاست که نخستینبار در سال ۱۹۸۸ توسط کمیته بال ارائه شد. این شاخص موقعیت اعتباری بانک را نشان میدهد و مبنای تصمیمگیری در مبادلات بینالمللی بانکی است که دو عملکرد اصلی حمایت از زیانهای غیرمنتظره بانک و حمایت از سپردهگذاران بانکی را داراست. بانک مرکزی در ایران نخستین بخشنامه «کفایت سرمایه» را در سال ۱۳۸۲ ابلاغ کرد. بر اساس بخشنامه بانک مرکزی شرکت دادهکاوان هوشمند توسن هم از تیرماه ۱۳۹۶ شروع به راهاندازی این سامانه کرد که در آذرماه همان سال نهایی شد و اکنون در چهار بانک کشور در حال اجراست.
صفری درباره عملکرد این محصول گفت: این سامانه دو بخش اصلی دارد؛ نمایش نمودارها و شاخص های مختلف با قابلیت استخراج خروجی و ورود اطلاعات موردنیاز برای محاسبه نسبت کفایت سرمایه در سامانه. از دیگر قابلیتهای این سامانه میتوان به پاسخگویی به دستورالعمل محاسبه سرمایه نظارتی و کفایت سرمایه موسسات اعتباری بانک مرکزی، ایجاد قابلیت نظارت و کنترل جامع و کامل بر شاخصهای مربوط به کفایت سرمایه، ایجاد یکپارچگی و تمرکز در محاسبه مجموعه شاخصهای کفایت سرمایه و جلوگیری از چندصدایی و مغایرت در ارائه اطلاعات به بانک مرکزی و مدیران داخلی بانک، ارائه مجموعه شاخصهای کفایت سرمایه به صورت تاریخچهای و امکان مقایسه این شاخصها در بازههای زمانی مختلف اشاره کرد.
در ادامه ششمین رویداد کافهفینتک «سامانه صورتهای مالی منطبق بر IFRS» معرفی شد و آرتین خاچاطوریان، به نمایندگی از شرکت دادهکاوان هوشمند توسن، درباره مسائلی که در زمینه IFRS در بانکها وجود دارد، گفت: «از اولین چالشهای موجود میتوان به فرایند تهیه صورتحساب بهصورت دستی اشاره کرد. یکی دیگر از این چالشها مربوط به منابع داده مختلف است که هرکدام از آنها با فرمتهای متفاوت ارائه میشوند و درنتیجه تجمیع آنها در کنار همدیگر کار راحتی نخواهدبود. وجود این چالشها منجر به مغایرتهای در صورتهای مالی خواهدشد. مسئله دیگری که با آن مواجهایم، فرمت استانداردی است که بانک مرکزی در اختیار بانکها قرار دادهاست و کارها باید مطابق با آن فرمت انجام شود. دادهکاوان هوشمند توسن چند ماهی است که در راستای رفع این مسائل و چالشها به تولید «سامانه صورتهای مالی مبتنی بر IFRS» اقدام کردهاست. خروجی در قالب فایل Word منطبق با استاندارهای بانک مرکزی، عدم وجود خطاهای انسانی، تجمیع خودکار دادهها، ارائه یک سیستم مغایرتیاب و نیز امکان صدور سند برای رفع مغایرتها ازجمله ویژگی عایی است که در این محصول گنجانده شدهاست.
شایان ذکر است که هدف اصلی از برگزاری کافه فینتک توسن این است که مدیران و کارشناسان به ساخت، بازسازی و ایجاد ارتباط قوی و نزدیک با مشتریان بپردازند و چالشهای پیش روی مشتریان را بشناسند و رودررو بشنوند و با اولویتگذاری این دغدغهها طی یک همافزایی و تعامل در جهت ارتقای روزافزون محصولات و راهکارها گام بردارند.