به گزارش بانکینا، در تیر ماه امسال بدون اعلام قبلی و یک باره چهار فینتک مهم کشور که خدمات مالی متعددی به کسب و کارهای مختلف ارائه می کردند فیلتر شدند. در ابتدا این اتفاق مورد توجه رسانهها و فعالان این عرصه قرار گرفت و مباحث مختلفی پیرامون آن مطرح شد. اما با گذشت زمان و رفع فیلتر فینتکها، کم کم این موضوع به فراموشی سپرده شد
با توجه به اهمیت فیلترینگ فینتکها و آثار و صدمات زیادی که میتواند بر جای بگذارد و نیز احتمال تکرار آن در آینده ، بانکینا قصد دارد این موضوع را همچنان پیگیری کند. در همین راستا در نمایشگاه الکامپ یه سراغ برخی کارشناسان و فعالان این حوزه رفته و نظر آنها را در این مورد جویا شده است.
فینووا که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۴ آغاز نموده است در حال حاضر یکی از بازیگران اصلی در اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری کشور است و خدمات متنوعی را به استارتآپهای کشور بخصوص فینتکها ارائه میکند. با توجه به نقش پررنگ فینووا در عرصه فینتک کشور خبرنگار بانکینا گفتوگوی کوتاهی با علی بدیعی مدیر عامل فینووا پیرامون فیلترینگ فینتکها انجام داده است.
-شما بهعنوان مدیر عامل یکی از مهمترین بازیگران حوزه فینتک، لطفا نظر خود پیرامون فیلترینگ فینتکها را بفرمائید؟
ما پیگیر موضوع فیلترینگ فینتکها هستیم و آن را با مجموعههای مختلف در میان گذاشتهایم. در الکامپ هم که تعداد زیادی از مسئولین آمدند موضوع را با آنهایی که با فیلترینگ فینتکها مرتبط بودند همچون قوه قضاییه، وزارتخانه محترم ارتباطات و حتی شخص وزیر در میان گذاشتهایم.
البته باید توجه کرد که فیلتر فینتکها، موضوع دو طرفه است و دو جهت دارد. یعنی مشکل تنها به مسئولین و قانونگذاران مربوط نیست. بالاخره یک سری قوانین در این مورد در کشور وجود دارد. بازیگرهای قدیمی کامل به این قوانین واقف هستند و سعی میکنند آنها را رعایت کنند. اگر جایی هم مجبور هستند قوانین را به نوعی بشکنند سعی میکنند این کار را انجام ندهند تا با مشکل مواجه نشوند، استارتآپها هم باید این قوانین را دقیق بدانند و رعایت کنند.
– یعنی مشکل اصلی مربوط به خود استارتآپهاست؟
نه به هیچ وجه. چالش اینجاست که استارتآپها دارند در حوزه جدیدی ورود پیدا میکنند. حوزههای جدید نیز برای مجموعههای قانونگذار و ناظر بر قانون ناشناخته است و شاید متأسفانه بتوان گفت به دید تهدید به این ماجرا نگاه میکنند. البته در خیلی جاهای دیگر دنیا نیز اینگونه است و چنین نگاهی وجود دارد.
خواهش ما از مجموعههای بالاسری این است که خودشان طبق قانون رفتار کنند حتی اگر مجبور هستند چیزی را فیلتر کنند بر اساس چارچوب و قواعد این کار را انجام دهند. اگر این موضوع رعایت شود من فکر نمیکنم که اینقدر به فیلترینگ اعتراض شود.
البته از آن طرف استارتآپها هم باید کمی دانش و آگاهی خود را در این موضوعات افزایش دهند. آنها باید بدانند که چطور باید تعامل کنند که حداقل بتوانند کسب و کارشان را بشناسانند. در این موضوع هم ما آمادگی داریم هم در موضوع آکادمی و هم آموزشی هر کمکی که از دست ما بر میآید برای استارتآپها انجام دهیم.
-آیا فیلترینگ، همه فینتکها را تهدید میکند؟
نکته دیگری هم که لازم است به آن اشاره کنیم این است که همه استارتآپهای فینتکی درگیر موضوع فیلترینگ نیستند. خوب است که این موضوع شفافسازی شود. چون این موضوع تبدیل به تهدیدی برای خیلی از استارتآپهایی که در حوزه پرداخت نیستند و فیلترینگ خیلی متوجه آنها نیست شده است و سرمایه گذارها کمی از آنها فرار میکنند.
واقعیت این است که خیلی از استارتآپهای حوزههای دیگری که فینتک پوشش میدهد اوضاع دیگری دارند و بدون هیچ مشکل کار خودشان را انجام میدهند. خوب است که به این توجه شود که فیلترینگ عمدتا در حوزه پرداخت انجام میشود و شامل تمام فینتکها نمیشود.