دبیر انجمن فین تک درخصوص بهترین راهکار احراز هویت در پرداخت سازان با توجه به جدیدترین ابلاغیه بانک مرکزی توضیح داد.
به گزارش بانکینا، مهدی عبادی درباره دسترسی بانکها به سامانه شاهکار گفت: در حال حاضر دسترسی سامانه شاهکار حتی به بانکها هم داده نشده؛ در واقع شاید صرفا چند بانک دولتی به سامانه شاهکار دسترسی داشته باشند اما بانکهای خصوصی به شاهکار دسترسی ندارند و میتوان گفت که عملا سیستم بانکی به سامانه شاهکار دسترسی ندارد.
دبیر انجمن فین تک با اشاره عدم دسترسی فین تکها به شاهکار افزود: در فرم اتصال به سامانه شاهکار و دریافت این سرویس هیچ گزینهای برای شرکتهای خصوصی و فین تکها در نظر گرفته نشده است؛ این مشکل محسوب نمیشود اما در فاز اول که قرار بود سامانه شاهکار به عنوان سامانهای که توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طراحی و تولید شده در اختیار سازمانهای دولتی قرار بگیرد باید در فاز دوم در اختیار بخش خصوصی، استارت آپها و شرکتهای فین تک قرار بگیرد که این درخواست از سوی اکوسیستم فین تک به سازمان فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارسال شده و در حال پیگیریهای لازم هستیم.
عبادی در خصوص بهترین راهکار احراز هویت در پرداخت سازان با توجه به جدیدترین ابلاغیه بانک مرکزی اظهار داشت: در زمینه بهترین راهکار برای احراز هویت برای پرداخت سازان میتوان بررسیهای متعدد و صحبتهای زیادی انجام داد.
اما آنچه که بانک مرکزی و شرکت شاپرک از شرکتهای پرداخت ساز بر اساس جدیدترین ابلاغیه درخواست دارند، تطابق شماره کارت، کد ملی و شماره سیم کارت تلفن همراه است.
در همین راستا باید بستر به گونهای فراهم شود تا فرد نتواند از شماره کارت مادرش عملیات بانکی جز کارت به کارت را انجام دهد چرا که سیم کارت متفاوت و کد ملی متفاوتی دارد که تحقق این زیرساخت صرفا با استفاده از سامانه شاهکار متعلق به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به دلیل دراختیار داشتن بانک داده اطلاعات سیم کارتهای تلفن همراه و دسترسی داشتن به API سازمان ثبت احوال ممکن است.
وی تاکید کرد: آخرین پیگیری از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان فناوری اطلاعات ایران به منظور اتصال و دریافت دسترسی به سامانه شاهکار چند روز گذشته انجام شده اما همچنان هیچ خبر خاصی نیست و درخواست جواب داده نشده است.
گفتنی است، سامانه شاهکار به عنوان شبکه احراز هویت کاربران ایران، سامانهای برای احراز هویت کاربران اینترنت در ایران است که توسط سازمان تنظیم و مقررات ارتباطات رادیویی تولیدشده و در سال ۱۳۹۴ بهصورت آزمایشی راهاندازی شد.
در همین راستا با توجه به هدف یکپارچه سازی و احراز اصالت سرویس گیرندگان سرویسهای ارائه شونده توسط سرویس دهندگان پس از راهاندازی این سامانه، کلیه اپراتورها و … در ایران موظف به استفاده در سیستمهای خود شدند.
منبع:ایبنا