با اینکه تکنولوژی بلاکچین به افراد این امکان را میدهد تا به صورت ناشناس ارزهای دیجیتالی خود را معامله کنند اما برخی افراد از اشتیاق خود برای سرمایه گذاری روی بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتالی در فضای عمومی پرده برداشتهاند.
به گزارش بانکینا، اگرچه سرمایه داران اصلی بیت کوین همگی افرادی مشهور هستند اما بیت کوین و دیگر ارزهای رمزپایه همواره منتقدان سرسختی نیز در دنیای بانکداری و کسب و کار داشتهاند. اخیرا نیز جیمی دیمن، مدیر اجرایی بانک جیپی مورگان ارزهای رمزپایه را یک کلاهبرداری قلمداد کرده و پیشبینی کرده است که به زودی حباب این ارزها خواهد ترکید. او حتی تا جایی پیش رفت که گفت هر کدام از کارمندان بانک او در خرید و فروش بیت کوین دخیل شوند به جرم حماقت اخراج خواهد کرد.
اما خیلیها اینقدر نسبت به ارزهای رمزپایه بدبین نیستند. در سال ۲۰۱۷ ارزش بیت کوین جهشی قابل توجه داشته است. به طوری که قیمت آن از ۹۶۶ دلار در آغاز سال به بیش از ۶۰۰۰ دلار در همین ماه نیز رسید و بسیاری از سرمایه داران اصلی بیت کوین بدون لحظهای تردید، بیت کوین خود را به پول نقد تبدیل کردند.
سرمایه داران اصلی بیت کوین
اسامی این افراد ممکن است شما را غافلگیر کند. با اینکه تکنولوژی بلاکچین به افراد این امکان را میدهد تا به صورت ناشناس و با اسامی مستعار ارزهای دیجیتالی خود را معامله کنند اما برخی افراد از اشتیاق خود برای سرمایه گذاری روی بیت کوین و دیگر ارزهای رمزپایه در فضای عمومی پرده برداشتهاند. در ادامه با برخی از سرمایه داران اصلی بیت کوین آشنا میشویم.
دوقلوهای وینکلواس
احتمالا تایلر و کمرون وینکلواس (The Winklevoss twins) را می شناسید. همان کسانی که سعی کردند کنترل فیسبوک را بعد از شکایت از مارک زوکربرگ به دلیل دزدیدن ایده آنها به دست بگیرند. البته آنها در این راه موفق نشدند اما ۶۵ میلیون دلار غرامت از فیسبوک دریافت کردند. اما نام این دو برادر بار دیگر با سرمایهگذاری عظیم خود در بیت کوین بر سر زبانها افتاد. اگرچه به آنها اجازه تاسیس صندوق سرمایهگذاری قابل معامله (ETF) بیت کوینی داده نشد اما در سال ۲۰۱۳ این دو برادر ۱۱ میلیون دلار در بیت کوین سرمایهگذاری کردند. سرمایهگذاری آنها در حدود یک درصد از کل سرمایه بیت کوین در سال ۲۰۱۳ بود. ۱۱ میلیون دلار آنها امروزه ۲۱ برابر افزایش ارزش پیدا کرده است به طوری کل دارایی آنها از بیت کوین در حدود ۲۳۱ میلیون دلار تخمین زده میشود.
بری سیلبرت
بری سیلبرت (Barry Silbert)، سرمایهگذار و بنیانگذار «گروه ارز دیجیتالی»، از اولین افراد مشهوری بود که از بیت کوین حمایت کرد. در سال ۲۰۱۴ او ۴۸۰۰۰ بیت کوین را در یک حراجی دادگستری آمریکا خرید. دولت آمریکا این بیت کوینها را از یک بازار سیاه اینترنتی به نام «جاده ابریشم» که برای خرید و فروش مواد مخدر استفاده میشود ضبط کرد. بیت کوین در آن زمان ۳۵۰ دلار قیمت داشت. بنابراین سرمایه ۱۶/۸ میلیون دلاری سیلبرت در بیت کوین در آن سال به ۲۶۸/۸ میلیون دلار افزایش پیدا کرده است.
تیم دریپر
تیم دریپر (Tim Draper)، سرمایهگذاری که ثروت خود را مدیون سرمایهگذاری در اسکایپ است، ۳۰۰۰۰ بیت کوین را در همان حراجی سال ۲۰۱۴ از دولت آمریکا خرید. او در آن زمان ۱۹ میلیون دلار بیت کوین خرید و سرمایه کنونی او در بیت کوین نزدیک به ۱۷۱ میلیون دلار تخمین زده میشود. دریپر همواره خوشبینانه به ارزهای رمزپایه نگریسته است و هم اکنون نیز سرمایهگذاری در تزوس (Tezos)، یک ارز رمزپایه جدید، را آغاز کرده است.
چارلی شرم
یکی دیگر از سرمایه داران اصلی بیت کوین چارلی شرم (Charlie Shrem) است. این تاجر در حالی که یکی از بنیانگذاران بیت کوین است اما به جای حمایت از بیت کوین همواره با اعمال غیر قانونی خود به وجه این ارز رمزپایه ضربه زده است. او همچنین دو سال را به دلیل پولشویی در زندان گذرانیده است. اگرچه هیچگاه میزان واقعی ثروت شرم از بیت کوین اعلام نشده اما شرم در آغاز فعالیت بیت کوین چندین هزار توکن از این ارز رمزپایه خریده است که ارزش آنها امروزه میلیونها دلار تخمین زده میشود.
تونی گلیپی
تونی گلیپی (Tony Gallippi) بنیانگذار و رئیس هیات مدیره Bitpay، اصلیترین ارائه کننده خدمات پرداخت بیت کوینی، است. گفته میشود او یکی از بزرگترین سرمایه داران اصلی بیت کوین است. او مقدار دقیق سرمایه خود در بیت کوین را افشا نکرده است اما تخمین زده میشود که ارزش سرمایه او در بیت کوین نزدیک به ۲۰ میلیون دلار است.
ساتوشی ناکاموتو (مغر متفکر بیت کوین)
ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) را خالق بیت کوین میدانند. در حالی که خود بیت کوین خالق بسیاری دیگر از ارزهای رمزپایه بوده است. بعد از اینکه او در سال ۲۰۰۸ بیت کوین را خلق کرد از زندگی اجتماعی دست کشید. هیچکس نمیداند که ناکاموتو اسم واقعی او است یا خیر. یا حتی او زن است یا مرد. در حالی که شایعات زیادی پیرامون شخصیت واقعی ناکاموتو وجود دارد اما یکی از توسعهدهندگان اصلی بیت کوین اعلام کرده است که ناکاموتو نزدیک به ۱ میلیون بیت کوین در اختیار دارد. با نرخ امروز بیت کوین ثروت او از این ارز رمزپایه در حدود ۶/۱ میلیارد دلار تخمین زده میشود. بنابراین او را باید بزرگترین سرمایهدار این ارز رمزپایه دانست. اگر ناکاموتو تصمیم بگیرد که تمام ذخیره بیت کوین خود را بفروشد، با افزایش عرضه این ارز رمزپایه قیمت آن به سرعت سقوط خواهد کرد.
دولت ایالات متحده آمریکا
شاید غافلگیر کننده باشد اگر بدانیم که دولت ایالات متحده آمریکا تا کنون درآمد بسیاری از بیت کوین، به عنوان یک ارز رمزپایه که به وجود آمد تا ساختارها و محدودیتهای ارزهای سنتی را بشکند، کسب کرده است. همان طور که ذکر شد، در سال ۲۰۱۳ دولت فدرال آمریکا ۱۴۴۰۰۰ بیت کوین را از طریق بستن بازار سیاه جاده ابریشم ضبط کرد و آن را به یکی بزرگترین دارندگان این ارز رمزپایه در آن زمان تبدیل کرد. دولت آمریکا یک سال بعد با برگزاری یک حراجی ۴۸ میلیون دلار از فروش این بیت کوین به دست آورد. البته اگر قدری دیرتر این حراجی را برگزار کرده بودند بسیار بیشتر از ۴۸ میلیون دلار به دست میآوردند.
اگرچه دولت آمریکا همچنان به دنبال نقش آفرینی در تجارت بیت کوین است. اداره مالیات این کشور اعلام کرده است که تملک ارزهای دیجیتالی مشمول مالیات میشود و به دنبال آن است که هویت آن دسته از دارندگان بیت کوین که تا کنون میزان سود و زیان خود در تجارت این ارز دیجیتالی را بر ملا نکردهاند آشکار کند. گزارشها نشان میدهد که بخش اعظم معاملات بیت کوین خارج از شفافیتهای مدنظر دولت آمریکا صورت میپذیرد و این به معنی این است که این دولت قادر است تا میلیونها دلار دیگر از تصاحب این بیت کوینها به جیب بزند.
منبع: پیمنت ۲۴