پنل نقش فناوریهای مالی و پرداخت در توسعه خدمات شهر هوشمند ۲۰ آذر در دومین روز از همایش تهران هوشمند با حضور جعفر پشامی؛ عماد ایرانی؛ مهدی عبادی؛ ناصر غانمزاده و حسین اسلامی برگزار شد.
به گزارش بانکینا، پنل نقش فناوریهای مالی و پرداخت در توسعه خدمات شهر هوشمند ۲۰ آذر در دومین روز از همایش تهران هوشمند با حضور جعفر پشامی، مدیرعامل شرکت توسن سها؛ عماد ایرانی، معاون فنی شرکت فاش؛ مهدی عبادی، دبیر انجمن فینتک؛ ناصر غانمزاده و حسین اسلامی، معاون توسعه کسبوکار گروه دادهپردازی بانک پارسیان، مدیرعامل استارتآپ نیو با دبیری رضا قربانی، سردبیر ماهنامه عصر تراکنش برگزار شد.
در این پنل چالشی نقش فینتکها در توسعهٔ شهر هوشمند، نقش شهرداریها در رگولاتوری پرداختهای خرد شهری و نحوهٔ همکاری شرکتهای بزرگ این صنعت برای رفع نیاز پرداختهای شهری مورد بررسی قرار گرفت.
حسین اسلامی، معاون توسعه کسبوکار گروه دادهپردازی بانک پارسیان در ابتدای پنل در خصوص شهر هوشمند گفت: شهر هوشمند، شهر سنسور و دیوایس نیست؛ شهری است که کیفیت زندگی در آن بالاست و تصمیمات هوشمند در آن گرفته میشود. هر چقدر بتوانیم تسهیلگری کنیم، شهر هوشمندتر میشود که اینجا فینتک مطرح است.
در ادامه جعفر پشامی، مدیرعامل شرکت توسن سها به عنوان کسی که سالها در حوزه پرداخت خرد شهری تجربه دارد در خصوص روندهایی که از گذشته تا کنون در حوزهٔ پرداخت خرد شهری اتفاق افتاده است گفت: تاکنون شرکتهای مختلفی در حوزه پرداخت خرد فعالیت کردند ولی ابتدا نیاز آن از سوی شهرداریها مطرح شد نه از سمت شرکتهای پرداخت و فینتک.
او افزود: سرعت ناوگان حمل و نقل انگیزه اولیه حرکت به سمت پرداختهای نوین و سریع بود و فینتکها سرعت حمل و نقل در شهر را بالا بردند.
مهدی عبادی، دبیر انجمن فینتک در ادامه جایگاه فینتک در شهر هوشمند را یک جایگاه زیر ساختی برشمرد و گفت: به نظرم فینتک بهطور مستقیم در به وجود آمدن یک شهر هوشمند مؤثر نیست ولی زیرساخت پرداخت را فینتکها تأمین میکنند.
او در ادامهٔ صحبت پشامی گفت: فرقی ندارد درخواست این نیاز از سمت شهرداری یا مردم یا شرکتهای پرداخت آمده است یا نه، مهم نیازی است که مطرح شده و بباید رفع شود.
ناصر غانمزاده، مدیرعامل استارتآپ نیو بحثی را در خصوص استارتاپهای فانتزی مطرح کرد و گفت: ما استارتآپهای فانتزی زیاد داریم و این یکی از معایب اکوسیستم است.
او افزود: ما به سمت دیجیتالسیتی میرویم اما نام آن را اسمارتسیتی میگذاریم. سلامت روان شهروندان در شهرهای بزرگ مهم است همین که شهر هوشمند باعث شود شما برای خیلی کارها از خانه بیرون نیایید و درگیر ترافیک نشوید مهم است.
عماد ایرانی، معاون فنی شرکت فاش در ادامهٔ صحبتهای اعضای پنل گفت: شهر هوشمند و فینتک رو باید جدا کنیم، فینتکها نباید شهر را هوشمند کنند زیرا فینتک هاهمه جا هستند و پرداخت یکی از نیازهای شهر هوشمند است نه یکی از المانهای آن.
او در خصوص بحث استارتاپهای فانتزی کفت: من چیزی بهنام استارتاپ فانتزی را قبول ندارم زیرا تا ایدههای بد و ایدههایی که شسکت میخورند وجود نداشته باشند ما رشد نمیکنیم.
عبادی هم در همین خصوص گفت: در مورد استارتاپهای فانتزی ما میتوانیم از کثرت استفاده کنیم.
پشامی در ادامه با طرح چند پرسش جهت پنل را تغییر داد و گفت آیا شهرداری میتواند پیشبرندهٔ موضوع پرداختهای خرد شهری باشد؟
آیا شهرداری باید کیف پول خودش را داشته باشد یا اجازه دهد شرکتهای فینتکی وارد شوند؟
و اینکه چقدر شهرداریها متولی پرداخت خرد شهری هستند؟
او ادامه داد: بعضی شهرداریها نقش متصدی را بازی میکنند نه تنها مناقصه میگذارند بلکه بخشی از پروژه را در شهرداری انجام میدهند و حتی میخواهند صدور کارت، رسوب پول و تسویه حساب را هم انجام دهند.
اما شهردای میتواند نقش دیگری داشته باشد که به اصطلاح قابلگی گفته میشود و کمک کند نوزادی متولد شود.
اسلامی نیز در تأیید صحبتهای پشامی گفت: من معتقدم شهرداری نباید وارد رگولیشن و درآمدزایی شود. شهرداری باید کاری کند شهروندان خوشحال باشند و نباید از فینتک ها پول دربیاورد.
ایرانی در خصوص تعلل بانک مرکزی برای پرداخت خرد گفت: در حوزه تاکسی شرکت تاکسرانی تهران و شهرداری تهران چون نیاز وجود داشت و کسی هم کاری نکرد ورود کردند و من این اتفاق را خوب میبینم.
عبادی نیز گفت: شهرداری وقتی تعلل بانک مرکزی را دیده و نیاز هم وجود داشته وارد این حوزه شده ولی در حوزهٔ تسویه نباید وارد میشد.
او با اشاره به انتشار مستند پرداختبان گفت: وقتی این مستند را میخوانیم حس میکنیم بانک مرکزی اصلاً پرداختبان را نمیشناسد.
منبع: پرداخت برتر