علیرضا مداح رئیس دفتر خدمات توسعه بازار فناپ به معرفی خدمات متنوع هلدینگ فناپ پرداخت و حوزههای مختلف فعالیت فناپ را معرفی کرد.
به گزارش بانکینا، هلدینگ فناپ به همراه شرکتهای زیرمجموعهاش در بیست و سومین دوره نمایشگاه الکامپ حضور فعال و پررنگی داشت و زنجیره کاملی از خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات را در معرض دید بازدیدکنندگان نمایشگاه قرار داد. در حاشیه برگزاری نمایشگاه الکامپ خبرنگار بانکینا گفتوگویی با آقای علیرضا مداح رئیس دفتر خدمات توسعه بازار فناپ داشته است.
مداح در ابتدای این گفتوگو به معرفی هلدینگ فناپ پرداخت و گفت: شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریا از سال ۱۳۸۴ تاسیس شد. وظیفهی اصلی این شرکت، تولید کربنکینگ بانک پاسارگاد است و با همین هدف تاسیس شده است. سال ۸۸ تولید و توسعهی اولین کربنکینگ عمومی ایران توسط شرکت فناپ به انجام رسید و راهکاری که ارائه دادن به صورت عملیاتی در بانک پاسارگاد شروع به استفاده و عملیاتی شد. بعد از آن تا این تاریخ ۴ بانک کشور از این کربنکینگ استفاده میکنند.
ایشان با بیان اینکه بهتبع فعالیت ما در حوزهی بانکی، حوزهی پرداخت نیز مورد توجه قرار گرفت گفت: حوزهی پرداخت شامل پایانههای فروش و پوز هست که اکنون در این حوزه ما نزدیک ۶۰۰ هزار پوز در سرتاسر کشور پشتیبانی میکنیم. ۲۰۰ هزار پوز را خود شرکت فناپ نصب کرده است و باقی پوزها برای بانکهای دیگر مثل بانک صادرات، بانک رفاه و بانک پاسارگاد است.
مدیر دفتر خدمات توسعه بازار فناپ با اشاره به پیشگامی فناپ در تولید پایانههای فروش گفت: در حوزهی پرداخت، شرکتی به نام ارونتک داریم. کار شرکت ارونتک تولید پایانههای فروش است و در شهر خرمشهر منطقه آزاد اروند مستقر و مشغول تولید پایانههای فروش در داخل کشور است. ارونتک تنها شرکتی است در ایران که پایانهی فروش تولید میکند.
مداح ادامه داد: حوزههای دیگر پرداخت نیز فعالیت داشتهایم از جمله اولین کد USSD در ایران را ما با نام *۷۲۰ راهاندازی کردیم. همچنین از سال ۱۳۹۰، در حوزههای پرداخت خرد وارد شدیم و اکنون در شهرهای مشهد، قزوین، اهواز و کرمانشاه در حال فعالیت هستیم. در مشهد به نام «من کارت» معروف است که کارت پرداختهای خرد تاکسی و اتوبوس و بعضی خدمات دیگر است و شهرداری مشهد عرضه میکند.
ایشان با بیان اینکه حوزهی زیرساخت، حوزهی دیگری است که در حال حاضر فعالیت میکنیم گفت: بهتبع اینکه بانک پاسارگاد به خدمات زیرساختی و پشتیبانی نیاز داشت طبیعتا شرکت فناپ بهعنوان شرکت ICT بانک باید وارد این عرصه میشد. لذا فناپ این خدمات را از همان ابتدای فعالیتش ارائه میکرد. الان حوزهی مجزایی بهعنوان حوزهی زیرساخت داریم که امور مربوط به خدمات مرکز داده، طراحی، ساخت و پشتیبانی، توسعهی شبکهی فیبر نوری را انجام میدهد.
مدیر دفتر خدمات توسعه بازار فناپ به فعالیت این شرکت در حوزه حمل و نقل اشاره کرد و گفت: در فناپ واحد ITS داریم که در حوزهی خدمات هوشمند حمل و نقل فعالیت میکند. اولین پروژهای که در این حوزه انجام دادهایم در حوزهی محدودهی طرح ترافیک تهران بود که اولین جایی بود که دوربینهای آن را نصب کردیم. همچنین بر روی دوربینهای چراغ قرمز فعالیت داشتهایم. در حمل و نقل جادهای نیز ورود داشتهایم که در مسیر تهران مشهد، ۷۸ نقطه دوربین گذاری شد. در حال حاضر هم در نقاط مختلفی در کشور مشغول فعالیت هستیم و نصب دوربینها، خدمات پلاکخوان، سرعتسنج و ترددشمار را انجام میدهیم.
مداح ادامه داد: حوزهی دیگری که فعالیت میکنیم حوزهی ERP است که همان راهکارهای سازمانی است. اولین و مهمترین قراردادی که در حال حاضر در حوزه راهکارهای سازمانی داریم ای آر پی هلدینگ معدنی میدکو است که فاز اول آن نیز عملیاتی شده است. هلدینگ معدنی میدکو از شرکتهای مجموعهی پاسارگاد است و هفت پلنت مختلف دارد. این هفت پلنت هم به صورت شبکه زیرساخت و هم به صورت نرمافزاری بهم متصل میشوند. درواقع ارتباطات بخشهای مختلف سازمان همچون انبار، سازماندهی، منابع انسانی، امور مالی و … هم به صورت زیرساخت و به اصطلاح سختافزاری و هم به صورت نرمافزاری ایجاد میشود و خدمتشان تقدیم میشود.
مداح با بیان اینکه حوزه دیگر فعالیت هلیدنگ، فناپ تلکام است گفت: شرکت دیگر ما فناپتلکام است که از سال ۹۴ از وزارت ارتباطات مجوز FCP گرفتهایم و در حوزه تلفن ثابت کار میکند، پروژههای تلفن ثابت و اینترنت ADSL به صورت خصوصی (انفرادی) و به صورت سازمانی عرضه میکند. امسال موفق شدیم مجوز MVNO را هم برای موبایلمجازی (تلفن همراه مجازی) اخذ کنیم و انشالله به زودی با برند فراموبایل شروع به فعالیت در این حوزه میکنیم.
وی ادامه داد: در بحث نوآوری و شناخت ایدهها و استارتآپها هم فعال هستیم. مرکزی به نام مرکز نوآوری و شرکتی به نام شناسا داریم که کار شناخت ایدهها، راهاندازی استارتآپها و شکلدهی به آنها را بر عهده دارد. بخش سرمایهگذاری ما در شرکت شناسا مستقر است. اگر بخواهم نمونهی این حمایتها را مثال بزنم شرکت حمل آرگام است که خدمات CDM ارائه میدهد. این شرکت اکنون از پروسهی استارتآپی خارج شده و تبدیل به یک شرکت شده است و در حوزهی زیرمجموعهی تلکام هلدینگ ما فعالیت میکند.
مداح پیرامون دیگر فعالیتهای فناپ گفت: شرکت اپسان ما در حوزه خدمات ارزش افزوده موبایل متمرکز است. از جمله برندهایی که در این مدت کار کرده، ۹۰۹۰ است که برنامهی حمایت تیم ملی فوتبال است و ۳۰۴۸ که برنامهی حمایت از تیم ملی کشتی است. همچنین در مورد اسبسواری، یک سایت شرطبندی برای اسبسواری داریم. حوزهی دیگری در تلکام که در ان فعالیت خود را آغاز کردهایم تلویزیون اینترنتی است. سال گذشته ما موافقت تلویزیون اینترنتی را از صداوسیما و سازمان مقررات رادیویی دریافت کردیم و الان با برند آیو مشغول فعالیت است. آیو اکنون نزدیک به یک میلیون کاربر فعال دارد و شبکههای مختلفی هم روی آن تعریف شده است. هم شبکههای تلویزیون بر روی آن پخش میشود و هم شبکههای اختصاصی همچون آیواسپرت.
مداح در پایان به فعالیت جدید فناپ در حوزه پرداخت اشاره کرد و گفت: در حوزهی پرداخت یک اپلیکیشنی به نام ماناپی داریم که از سال گذشته رونمایی شده است. در این مدت ماناپی فعالیت داشته و مقداری هم بازاریابی برای آن صورت گرفته است. انشالله به زودی تغییراتی روی این برند صورت میگیرد و به صورت فعالتری در بازار حضور خواهد داشت.