معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس فتا بر لزوم کاهش تعداد کارتهای بانکی در دست مردم تاکید کرد و گفت: باید همه کارتهای بانکی در یک کارت تجمیع شود.
به گزارش بانکینا، سرهنگ حسین رمضانی درباره نکات امنیتی لازم برای خرید با کارتخوان، اظهارداشت: براساس آمار بانک مرکزی امروز شاهد ۳۰۰ میلیون کارت بانک فعال در کشور در دست مردم هستیم که در برابر جمعیت ۸۰ میلیونی ایران نشان می دهد که به صورت تقریبی هر شخص واحد شرایط ۵ کارت بانکی از بانک های مختلف دارد.
وی افزود: این حجم از کارت بانکی یک تهدید و مسئله ای قابل توجه است و مسئولان ما باید به این موضوع توجه داشته باشند زیرا در استانداردهای دنیا تمامی کارت های بانکی در یک کارت تجمیع و تنها با یک کارت تراکنش مالی انجام می شود.
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا در ادامه گفت: در شرایط فعلی در همه فروشگاه ها با انواع کسب و کار و حتی فروشندگان دوره گرد هم دستگاه کارتخوان سیار دارند. این در حالی است که به صاحبان دستگاه های کارتخوان هنگام تحویل دستگاه، توضیحات امنیتی و هشدارهای لازم داده می شود.
سرهنگ رمضانی افزود: هموطنان باید به این نکته توجه داشته باشند که تمامی اطلاعات روی کارت اعم از CCV۲، تاریخ انقضا و سایر اطلاعات به همراه رمز دوم و شماره کارت بسیار خطرآفرین است و نباید صاحبان کارت به راحتی این اطلاعات را در اختیار فروشندگان قرار دهند.
وی با تاکید بر اینکه فروشندگان نباید درخواست کارت و خریداران نیز نباید کارت را تحویل بدهند، گفت: دستگاه کارتخوان باید به طور حتم روی پیشخوان قرار بگیرد و همچنین اگر قرار بود رمز با صدای بلند اعلام شود، دیگر نیازی به ایجاد رمز نبود.
معاون امور بین الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا با تاکید بر اینکه باید به این نکته توجه شود که هموطنان باید حریم خصوصی بانکی خود را حفظ کنند، ادامه داد: از هموطنان نیز درخواست دارم تا قانون تجارت الکترونیک را مطالعه کنند. زیرا در قانون ۳۳، ۳۴ و ۳۷ این قانون مشتریان می توانند تا ۷ روز پس از خرید کالا، کالا را بازگردانند.
به گفته وی، اگر مشتریان از حقوق خود مطلع باشند به طور حتم مشکلات کمتر خواهد شد.