با اینکه نسل به سمتی میرود که حضور کارت بانکی فیزیکی به مرور کاهش مییابد اما این به معنی جایگزینی کارت ملی با کارتهای بانکی نیست.
به گزارش بانکینا، با امکان انجام عملیات بانکی به وسیلهی کارت هوشمند ملی و بحث تجمیع کارت های بانکی که این روزها سر و صدایی ایجاد کرده و عدهای این تجمیع را ضروری و برخی بر لزوم ماندگاری کارتهای بانکی پافشاری میکنند بر آن شدیم تا با جواد گوگانی مدیر بازاریابی و فروش شرکت آدونیس در حاشیه مراسم رونمایی از خدمات بانکی مبتنی بر کارتهای هوشمند ملی گفت و گویی داشته باشیم تا ابتدا به طور مختصر پروژه را بررسی کرده و همچنین نظر او را در خصوص جایگزینی کارت ملی هوشمند با کارتهای بانکی بدانیم.
در این باره جواد گوگانی به ما گفت: با توجه با رشد بانکداری الکترونیک به خصوص در حوزه تجهیزات سخت افزاری، راه اندازی پروسه کارتهای ملی هوشمند یکی از مشکلات ما در این حوزه که جز قوانین بانک مرکزی نیز هست و ان احراز هویت است برطرف خواهد شد.
مشکل اهراز هویت برای دستگاههای VTM بیش از پیش احساس میشده چراکه حضور فرد در باجه و یا حضور شخصی در شعب هفت در بیست و چهار بانکها در خصوص اهراز هویت تا کنون الزامی بوده است.
وی ادامه داد: بانک مرکزی قطعاً به این حوزه ورود خواهد کرد و با ورود بانک مرکزی و با توجه به اعتبار کارت ملی هوشمند بسیاری از فرایندهای بانکی ما بازنگری خواهد شد، طرح گسترش پیدا خواهد کرد و شاهد انقلابی در حوزهٔ بانکداری الکترونیک خواهیم بود.
گوگانی در خصوص مزیتهای گسترش خدمات مبتنی بر کارتهای هوشمند بیان کرد: کاهش حضور فیزیکی افراد و کاهش تردد در سطح شهر که به تبع سبب کاهش هزینهها میشود از مواردی است که هوشمندسازی کارتهای ملی در کنار گسترس دستگاههای vtm فراهم میکند.
با توجه به اجرای این پروژه در بانک ملت و جسارتی که بانک ملت برای پیشرو بودن در حوزهٔ بانکداری الکترونیک داشته است و همچنین ورورد بانک مرکزی قطعاً طرح گسترش مییابد.
مدیر بازاریابی و فروز آدونیس با اشاره به عدم امکان جایگزینی کارتهای هوشمند ملی با کارتهای بانکی گفت: نکتهای که وجود دارد این است که کارت ملی هوشمند نمیتواند جایگزین کارتهای بانکی باشد هرچند که نسل به سمتی میرود که حضور کارت بانکی فیزیکی به مرور زمان کمتر و کمتر میشود اما این به معنی جایگزینی کارت ملی با کارتهای بانکی نیست البته با پیشرفت بحث احراز هویت در فرایندهای بانکی زیرساختهایی فراهم خواهد شد که بانکداری الکترونیک میتواند با ویژگی احراز کارت ملی هوشمند عجین شود و باعث کاهش هزینهها شود.
گوگانی اتخاذ سیاستهای صحیح را برای گسترش دستگاههای خودبانک ضروری دانست و بیان کرد: حدود ۴۵ هزار دستگاه در کشور راه اندازی شده است و خدمات بدون کارت در جامعهٔ بانکی گسترش یافته است اما این خدمات به علت مشکل احراز هویت محدود بوده است ولی در حال حاضر دستگاههای خودبانک تا ۸۰ درصد خدمات بانکی را انجام میدهد و میتوانیم به گسترش خدمات آن امیدوار بود اما باید توجه داشته باشیم که برای توسعهٔ دستگاه VTM و راه کار آن نباید نگاه کسب و کاری و تجاری داشت چراکه اگر هوشمندانه عمل نشود بانکها هزینهٔ کلانی را به سخت افزاری میدهد که نمیتواند بهره برداری لازم را از آن دستگاه داشته باشد.
مدیر بازاریابی و فروش شرکت آدونیس رقابت بین موبایل بانک با دستگاههای خود بانک را موضوع پیشروی این دستگاهها بیان کرد و افزود: زمان ورود دستگاههای خودپرداز، استفاده از این دستگاهها رایج نبود و الان شرایط مشابهی برای VTM ها وجود دارد و باید استراتژی صحیحی برای گسترش این دستگاهها اتخاذ نمود چرا که این دستگاهها در حال رقابت با موبایل بانکها بوده و ممکن است محبوبیتی مانند دستگاههای ATM پیدا نکنند درنتیجه موبایل بانکینگ قطعاً VTM ها را تهدید خواهد کرد و trade off بین مصرف کنندگان موبایل بانکها و ATM ها وجود خواهد داشت.
وی در پاسخ به تهدید مبایل بانکها با بد افزارها در رقابت با دستگاههای VTM گفت: قطعاً امنیت موبایل بانکها همواره با بدافزارها در تهدید است و سخت افزاری مانند VTM ۹۰-۹۵ درصد به علت کد نویسی قدرتمند و اتصال به کانالهای کوربانکینگ امنیت بالاتری دارد گرچه به علت گسترش محدود دستگاهها هنوز به طورجدی مورد آزمون امنیتی قرار نگرفته است.
گوگانی در خصوص آیندهٔ دستگاههای CRS نیز بیان کرد: بحث برای CRS متفاوت است و پول هم چنان ابزار محبوب معاملاتی است و پیش بینی میشود این ابزار به این زودیها از بین نمیرود
وی در پایان در خصوص مشکلات VTM ها گفت: در مدلهای جدید VTM بسیاری از موارد چون وجود شخص برای پاسخگویی و ویدیو کنفرانس کمتر به چشم میخورد اما قطعا گسترش استفاده از VTM ها الزاماتی خواهد داشت
منبع: سرمدنیوز