آذری جهرمی: هدف ما باید آماده سازی زیرساخت ها برای حضور در انقلاب صنعتی چهار باشد که از حوزه ارتباطات فراتر است.
به گزارش بانکینا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمدجواد آذری جهرمی در آیین گشایش نهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات که در محل پژوهشگاه برگزار شد بیان کرد: ما باید در کنار توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات فرهنگ را نیز غنی کنیم، در غیر این صورت با کاریکاتور توسعه رو به رو می شویم.
وی افزود: تحول دیجیتال یک اتفاق بسیار بزرگ است و باید برای آن آماده بود. باید زمینه ها برای انقلاب صنعتی چهارم صنعتی و یک تغییر ناگهانی بزرگ فراهم شود. این تغییر ناگهانی مولفه حاکمیت کشورها را تحت تاثیر قرار خواهد داد. یکی از اهداف مهم این است که ما چطور مولفه ها را آماده کنیم. خیلی از کشورها خصوصا امریکا علاقمند هستند که در توسعه فناوری یک جانبه گرایی را پیش ببرند که جامعه امروز نمی پذیرد. اگر سکوت کنیم مشکلاتی خواهیم داشت و به یک جانبه گرایی دچار می شویم. موضعی که حتی اروپا نیز در خصوص آن به زبان در آمده است. روسای جمهور اروپایی نیز به دنبال یافتن راه حلی برای معضل یک جانبه گرایی هستند.
آذری جهرمی افزود: وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات سواد رسانه یا صیانت کودک نیست، این وظیفه مسئولانی است که مسئولیت داشتند اما به آن نپرداختند و ما اکنون در حال انجام کار دیگران هستیم. البته همان هایی که به وظیفه خود نپرداختند زبان به انتقاد هم گشوده اند.
او با اشاره به رشد پرشتاب فناوری ارتباطات و اطلاعات در جهان و جریان این توسعه در کشور، گفت: هدف ما باید آماده سازی زیرساخت ها برای حضور در انقلاب صنعتی چهار باشد که از حوزه ارتباطات فراتر است. اگر امروز درباره هوش مصنوعی صحبت می کنیم در واقع دستاورد همین بخش است.
او در ادامه به محصول “ترگمان” اشاره کرد و گفت : ما محصولی مانند ترگمان داریم که از سوی دانشمندان ایرانی از طریق هوش مصنوعی توانسته ارتقا یابد. و امروز طی توافقنامه هایی با ژاپن و روسیه در حال ارتقا این محصول هستیم و می توانیم ادعا کنیم این محصول از گوگل بسیار کارآمدتر باشد.
به گفته جهرمی، اگر از هم اکنون زیرساخت های مورد نیاز ۵Gرا آماده نکنیم نمی توانیم از آن استفاده کنیم. باید از الان برای آن روز آماده باشیم. استفاده از ماشین های هوشمند نیاز به مقررات شهر هوشمند دارد آیا ما آمادگی اش را داریم؟ هدف ما باید آماده سازی زیرساخت ها برای حضور در انقلاب صنعتی چهار باشد که از حوزه ارتباطات فراتر است.
او ادامه داد: در حوزه شهر هوشمند بسیاری از مولفه های شهر تهران به سمت شهر هوشمند می رود. حال که این موارد از قالب تئوری بیرون می آید و به حوزه ای تبدیل می شود که در حال جاری شدن در کشور ماست، باید در خصوص آن زمینه سازی شود.
وی همچنین گفت: وزیر ارتباطات ادامه داد: پژوهشگاه فناوری ارتباطات برای آماده سازی شرایط توسعه آی سی تی و هوشمندسازی شهر، گزارش های سفارش شده ای را تهیه کرده و به دستگاه ها رسانده است. گزارشی که دکتر خوانساری به دست من رساندند، واقعا ناراحت کننده بود و نشان می داد که ۹۵ درصد از سازمان ها شرایط حضور در این عرصه را ندارند و تقریبا چیزی از آن نمی دانند.
او در ادامه گفت: اقتصاد مقاومتی ایده انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد بود که متاسفانه به پروژه تقلیل یافت. شبکه ملی اطلاعات نیز مفهوم توسعه فضای مجازی از دیدگاه انقلاب اسلامی است که مجموعه ای از پروژه ها را ایجاد خواهد کرد. تحول دیجیتال یک فرآیند است نه یک پروژه. فناوری اطلاعات به تنهایی مانند چسبی است که قطعات را به یکدیگر متصل می کند. باید قطعه ای وجود داشته باشد تا فناوری آن ها را در کنار هم بچسباند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: چالش ما این است که مدیریت اداری و شهری ما با مفهوم هوشمندی آشنا شوند. ما باید داده را بدهیم، به صورت هوشمندانه آنالیز و بعد آن را پیاده سازی کنیم. کار بزرگی را در پیش داریم. ما فناوری را پیش می بریم اما یکی از وظایف ما در کنار توسعه فناوری باید افزایش آگاهی دستگاه ها باشد. همانطور که در ذهن افراد نهادینه شده بود که نامه اتوماسیون همان دولت الکترونیک است باید آن ها را با مفهوم دولت دیجیتال آشنا کنیم.
به گفته او، اقدام اول این است که از ظرفیت های بین بخشی برای تحول دیجیتال دعوت شود تا تجربیات شان را بگویند و دوم این که با توجه به پیمان های منطقه ای که در حال پیشبرد آن در کشورهایی مانند روسیه و جمهوری آذربایجان هستیم، باید از ظرفیت تجربی آن ها بهره برداری کرده و در کشور خودمان استفاده کنیم.
پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات روز سه شنبه نهمین سمپوزیوم بین المللی مخابرات IST2018 را با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از متخصصین و صاحبنظران دانشگاه ها برگزار کرد.
بیگ دیتا، ۵G، امنیت اطلاعات، اینترنت اشیا، رایانش ابری و بلاک چین، اقتصاد ICT مدیریت شبکه، ارتباطات کوانتومی، ارتباطات ماهواره ای،رگولاتوری و برگزاری ۱۳ کارگاه آموزشی از جمله محورهای این سمپوزیوم سه روزه است.
صنعت ICT و بررسی فرصت ها و تهدیدات و روند به کارگیری هوش مصنوعی از جمله پنل های این سمپوزیوم است و ارایه آخرین دستاوردها، ایجاد محیطی برای تبادل نظر صاحب نظران و فعالان، توسعه و گسترش مرزهای علم و تکنولوژی و رفع نیازها و مشکلان کشور در این زمینه از جمله اهداف آن عنوان شده است.