یکی از موضوعاتی که برای آسیبشناسی نظام بانکی لازم است به طور دقیق مورد بررسی و آسیبشناسی قرار گیرد نظام درآمدی بانکهای کشور است.
به گزارش بانکینا، با توجه به مشکلاتی که در ماههای اخیر برای برخی از بانکهای کشور ایجاد شده است مشکلات نظام بانکی و اصلاح ساختاری آن تبدیل به بحث روز اقتصاد ایران شده است. از همینرو مباحث مختلفی پیرامون آسیبشناسی نظام بانکی و راهکارهای برونرفت از وضعیت نامناسب فعلی در محافل علمی و رسانهای مطرح شده است.
یکی از موضوعاتی که لازم است به آن پرداخته شود و به طور دقیق مورد بررسی و آسیبشناسی قرار گیرد نظام درآمدی بانکهای کشور است. روشها و کانالهای درآمدزایی بانکها شاید به طور مستقیم نقشی در بحرانهای بانکی نداشته باشد اما از موضوعات بسیار با اهمیتی است که میتواند نقش بسیار اساسی در سالمسازی بانکها و عملکرد کارای آنها داشته باشد. زیرا اگر بانکها در کسب درآمد موفق عمل نکنند و کانالهای مناسبی برای درآمدزایی نداشته باشند قطعا از مسیر اصلی خود خارج شده و دچار مشکل میشوند.
در همین راستا «کتاب سال بانکداری الکترونیکی» در شماره نخست خود به بررسی نقش نوآوری در مدل کسب و کار بانکهای ایرانی پرداخته است. نوآوری در بانکداری میتواند مدل کسب و کار بانکهای کشور را دچار تغییرات مهمی کند منجر به بهبود درآمدزایی آنها شود. لذا بررسی الزامات، چالشها و موانع استفاده بانکهای ایرانی از نوآوری دارای اهمیت بسیار بالایی است.
برای مشخص شدن وضعیت نوآوری در بانکهای ایرانی، کتاب سال بانکداری الکترونیکی به سراغ یکی از تاثیرگذارترین و مهمترین افراد در این حوزه رفته است. ناصر حکیمی، مدیرکل فناوری اطلاعات بانک مرکزی شخصی است که به دلیل چایگاه خود میتواند نکات ارزشمندی را پیرامون جایگاه و وضعیت فناوریهای جدید در نظام بانکی بیان کند.
ناصر حکیمی در این گفتگو درباره وضعیت درآمدزایی بانکهای کشور بیان میکند: «بسیار زیانآور است که بانکها جز بازی با پول هیچ کاری برای درآمدسازی نداشته باشد و به دنبال خلق ثروت از طریق ارائه نوآوری در خدمات نباشند». همین جمله به خوبی نشان دهنده نظر ایشان پیرامون جایگاه نوآوری در نظام بانکی و وضعیت نامناسب نظام درآمدی بانکهای ایرانی است. برای آشنایی بیشتر با نظرات ایشان میتوانید متن کامل مصاحبه را از لینک زیر دریافت نمایید.