اجرای پروژههای راهبردی و کلان در کشور در تمامی عرصهها نیارمند برنامهریزی دقیق و نظارت بر اجرای برنامهها توسط مقام ناظر است. بانک مرکزی ج.آ.آ نیز با آگاهی از این موضوع همواره توجه و عنایت ویژهای به اصول برنامهریزی راهبردی و استراتژیک در نظام بانکی کشور داشته است.
به گزارش بانکینا به نقل از کتاب سال بانکداری الکترونیکی، با توجه به پایان طرح نظام جامع پرداخت در اواخر دهه ۸۰ و اثرات مطلوب اجرای برنام ههای تدوین شده در حوزه پرداخت و بانکداری الکترونیک و با عنایت به تحولات گسترده و عظیم فناوری اطلاعات و ارتباطات طی دهه گذشته نیاز به تدوین نقشه راه جدیدی برای بانک مرکزی و نظام بانکی به شدت احساس میشد.
از این رو، موضوع تدوین نقشه راه ۱۴۰۰ بانک مرکزی با تمرکز بر استفاده حداکثری از دادهها و اطلاعات برای انجام وظایف ذاتی و قانونی بانک مرکزی در دستور کار این بانک قرار گرفت. با توجه به اهمیت این نقشه راه، کتاب سال بانکداری الکترونیکی اقدام به طراحی اینفوگرافی آن کرده است که میتوانید در ادامه آن را مشاهده کنید.
یکی از ویژگیهای بارز و تفاوت اصلی نقشه راه ۱۴۰۰ با نقشه راه قبلی گستره حوزه فعالیت آن است. به دیگر سخن، نقشه راه قبلی صرفاً در حوزه نظامهای پرداخت و گسترش زیرساختهای پرداخت الکترونیک در کشور متمرکز بود درحالی که در نقشه راه ۱۴۰۰ ، بانک مرکزی در پی ایجاد سازمانی دادهمحور با تعامل حداکثری با کلیه ذینفعان است.
جزئیات نقشه راه بانک مرکزی در افق ۱۴۰۰ در فصل قوانین شماره نخست کتاب سال بانکداری الکترونیکی منتشر شده است. علاقمندان میتوانند برای مطالعه اقدامات انجام شده، دستاوردها و … نقشه راه بانک مرکزی به این کتاب مراجعه کنند.
نسخه با کیفیت اینفوگرافی نقشه راه بانک مرکزی در افق ۱۴۰۰ را میتوانید از اینجا دریافت کنید.