در حال حاضر سرویسهای ارایه شده از سوی بانکها شبیه هم شده و نوآوری در آنها وجود ندارد.
به گزارش بانکینا به نقل از روابط عمومی بانک ایران زمین، فرهاد اینالوئی، در سمینار نمایندگان انفورماتیک، افزود: بانکداری الکترونیک یک بانکداری سنتی است. در حقیقت روشی که در آن بانک محصولی را تولید و در اختیار مشتری برای مصرف قرار دهد دیگر در حال منسوخ شدن است.
اینالوئی در تشریح گفتههای خود افزود: در بانکداری دیجیتال ما دیگر محصولی نمی سازیم، در حقیقت زیر ساخت تولید محصول را در اختیار سایرین قرار می دهیم. یعنی اینکه ما به دنبال تولید محصول نیستیم. ما خدمات بانکی را آماده می کنیم و دیگران با استفاده از این خدمات برای مشتریان سرویس می سازند.
این کارشناس حوزه انفورماتیک در تشریح تفاوت های بانکداری الکترونیک و دیجیتال گفت: اصلی ترین فرق بانکداری دیجیتال و بانکداری الکترونیک در این است که بانک سرویس های خود را در اختیار شرکتهای فین تکی قرار می دهد.
معاون فنآوری اطلاعات بانک ایران زمین در خصوص مزیتهای این روش اظهار داشت: در بانکداری دیجیتال بانک توان خود را برروی تأمین و گسترش زیر ساختها قرار می دهد و در این میان شرکتهای فین تکی با درک نیاز مشتری، محصولی تولید می کنند که هم مشتریان بانک از آن منتفع می شوند و هم مشتریان دیگری به بانک معرفی و از این محصول استفاه خواهند کرد، این روش امروز بانکداری در دنیاست.
نوآوری در سیستم بانکی مرده است
اینالوئی در مورد بانکداری دیجیتال و نحوه رفتار آن با مشتری گفت: بانک دیجیتال مشتری محور است، چون نیاز مشتری توسط شرکت های فین تک به سمت بانک می آید. محصولات در بانکداری دیجیتال باید برای مشتریان شخصی سازی شود، یعنی مشتری بتواند نیازش را بفرستد و ما بتوانیم در سیستم خودمان برای مشتری یک محصول اختصاصی تولید کنیم.
در بانکداری دیجیتال سرویس مهم است نه محصول
اینالوئی گفت: ما تجربیات قبلی کاربرها را داریم و رفتار آنها را تحلیل می کنیم و بر همین اساس می توانیم خدمات متنوع تری را به مشتری بدهیم. در حقیقت از میان صدها فین تک موجود، آنهایی را که نزدیک به خواست مشتریان باشد را انتخاب می کنیم.
وی در بخشی دیگر از سخنانش افزود: موضوع دیگری که در بانکداری دیجیتال مطرح است یکپارچه سازی کانال ها است. یکپارچه کردن کانال یعنی اینکه در حال حاضر کانال ATM، POS، بانکداری الکترونیک و موبایل بانک و … هر کدام جدا از هم کار می کنند و اما بانکداری دیجیتال این امکان را برای ما فراهم می آورد که ما با یک پارچه سازی کانال ها شاهد این موضوع باشیم که تغییر در هر کدام از این کانالها، در همه آنها اعمال بشود.
اینالوئی بیان کرد: ما در بانکداری دیجیتال نیازهای مشتری را پاسخ می دهیم و به دنبال تولید محصولاتی که بعدا برای آن مشتری پیدا کنیم، نخواهیم بود.
وی ادامه داد: به این تغییر و تحولی که وجود دارد DIGITAL TRANSFORMATION یا انتقال از الکترونیک به دیجیتال گفته می شود.
معاون مدیر عامل بانک ایران زمین در پاسخ به این سوال که در بانکداری دیجیتال نقش شعبه و پرسنل آن چه خواهد بود؟ آیا آینده شعبه برای ما واضح است؟ گفت: خیلی از فعالیتهای شعب و پرسنل آن ممکن است به ماشین ها انتقال پیدا کند. اما مطمئنا در بانکداری دیجیتال کسی حذف نخواهد شد، بلکه نقش ها تغییر خواهد کرد.
اینالوئی در تشریح آینده شعب افزود: شعب بیشتر به صورت مارکتینگ، بازاریابی و مشاوره در خواهند آمد. یک سری از شعب به شکل سلف سرویس خواهند شد. و در حقیقت در این شعب پرسنل تنها نقش راهنما را خواهند داشت و مشتریان به فراخور نیاز از دستگاههای مختلف استفاده خواهند کرد
سمینار کارشناسان انفورماتیک بانک ایران زمین، با حضور تمام نمایندگان این حوزه از سراسر کشور از روز گذشته، به مدت سه روز در ساختمان یوسف آباد این بانک در حال برگزاری است