دنیای ارزهای دیجیتال روزهای پرتلاطمی در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ گذراند اما برخی آلت کوینها در این بین وجود دارند که چالشها را کنار زده و زنده خواهند ماند
به گزارش بانکینا، دنیای ارزهای دیجیتال روزهای پرتلاطمی در سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ گذراند. شمار زیادی از ICOها و تبعاً به همراه آن آلت کوینها از بین رفتند. تا به اینجای کار بیش از ۲۰۰۰ ارز دیجیتال وجود دارد؛ هرچند بیشتر آنها نوآوری و چشمانداز ضعیفی ارائه دادهاند.
من شخصاً در ۲ سال گذشته ICOها را دنبال کردهام و ایدههای غیرعملی و فناوریهای بسیاری را دیدهام که بازیابی و دوباره به کار گرفته شدهاند. این موضوع وقتی با نرخ پایین موفقیت استارتآپها همراه میشود، تصور آیندهای برای بسیاری از آلت کوینها را دشوار میسازد.
قبل از اینکه سرمایهگذاران شروع به نگرانی کنند یادآوری این نکته مهم است که برخی آلت کوینها نیز در این بین وجود دارند که چالشها را کنار زده و زنده خواهند ماند. لیست زیر نام ۱۰ آلت کوینی را نشان میدهد که به نظر من بهترین شانس را برای سودآوری در سال ۲۰۱۹ دارند.
توجه داشته باشید اتریوم در این لیست قرار نگرفته چرا که من اتریوم را یک آلت کوین نمیبینم. به نظرم اتریوم نیز همانند بیت کوین به عنوان یک ذخیره ارزش باقی خواهد ماند.
ایاس (EOS)
ایاس به حل برخی از مشکلات شبکه اتریوم میپردازد. برای مثال جهت توسعه یک برنامه غیرمتمرکز بر روی اتریوم شما ملزم به استفاده از زبان سالیدیتی (زبان برنامهنویسی قراردادهای هوشمند) هستید. آشنایی با این زبان مانعی برای استفاده از شبکه اتریوم محسوب میشود.
ایاس بر این مشکل فائق آمده و با فراهم کردن پایگاه داده و خدمات مدیریت حساب امکانی را فراهم کرده که دیگر نیازی به دانش برنامهنویسی نباشد.
ایاس نقاط قوت تکنولوژیکی دیگری نیز دارد. برای مثال این شبکه سریعتر و مقیاسپذیرتر از اتریوم است. شبکه اتریوم کاربران را ملزم به پرداخت gas در شبکه برای انجام تراکنش میکند، در حالی که تراکنشها در ایاس کارمزدی ندارند و توسط یک گروه متمرکز ۲۱ نفره تایید میشوند.
همچنین ایاس جامعه بزرگ و مشتاقی دارد که از حمایت آن بهره میبرد. این ارز دیجیتال استخراج نمیشود اما تولیدکنندگان بلاک برای تراکنشها توسط خود جامعه ایاس تعیین میشوند. در نهایت این ارز دیجیتال پیشفروش توکن خود را به نحو فوقالعادهای به پایان رساند و هماکنون سرمایه لازم برای توسعه تمام پتانسیل خود را در اختیار دارد. به این دلایل من معتقدم که ایاس یک سرمایهگذاری سودبخش در سال ۲۰۱۹ خواهد بود.
ریپل (XRP)
ریپل دومین ارز دیجیتال برتر از نظر حجم بازار پس از بیت کوین است. این استارتآپ شکل گرفته با سرمایه خطرپذیر (VC) هیچ ICOیی برگزار نکرده است. (همین نیز میتواند دلیلی باشد که SEC آن را یک اوراق بهادار نشناسد) ریپل یک سرویس پرداخت جهانی برای بانکها ارائه میدهد که انجام تراکنشهای مستقیم و سریع بین مرزهای کشوری را امکانپذیر میکند. از این رو ریپل بیشتر از آنکه برای کاربران جذاب باشد، مورد پسند بانکها واقع شده است.
هدف ریپل دادن راهحلی مطمئن و آسان به موسسات مالی در پرداختهای بین مرزی است. این شرکت تاکنون با بانکهای بزرگی اعلام همکاری کرده و بسیاری از موسسات مالی نیز در حال حرکت برای پذیرش پروتکل ریپل هستند. این حمایت شکل گرفته از سوی موسسات و این نکته که از دست قانونگذاریهای SEC در امان است باعث شده ریپل را بین آلت کوینهایی ببینم که از حمام خون آلت کوینها زنده بیرون خواهد آمد.
استلار (XLM)
هدف استلار ایجاد سرویسی سریع، بهینه و ارزان برای اشخاص حقیقی است تا پرداختهای بین مرزی خود را انجام دهند. شرکتهایی مانند پیپل در حال حاضر بخش پرداختهای آنلاین را قبضه کردهاند و به ازای هر تراکنش ۵ درصد کارمزد دریافت میکنند. در عوض استلار تراکنشهای ۵ ثانیهای را پیشنهاد داده و کارمزد بسیار کمتری در مقایسه با دیگر سرویسها دریافت میکند.
(برای مثال برنامه غیرمتمرکزی که برای پرداخت پول بر روی بلاک چین استلار ایجاد شده به ازای ۶۰۰,۰۰۰ تراکنش کارمزد ۰.۰۱ دلار را دریافت میکند). مهمتر از همه استلار از روش اثبات کار استفاده نمیکند؛ یعنی دیگر لازم نیست نگران موضوع مصرف انرژی که گریبانگیر بیت کوین شده است، باشید. این ارز دیجیتال در عوض از پروتکل اجماع استلار بهره میبرد. در نهایت استلار با شرکتهای فناوری بزرگی مانند IBM همکاری کرده است. به نظرم استلار یک سرمایهگذاری قابل اطمینان میتواند باشد.
زیکش (ZEC)
موضوع اخلاقی بازارهای وب تاریک هیچگونه جای بحثی ندارد. هرچند این واقعیت که زیکش یک ارز دیجیتال امن است و مورد علاقه افرادی میباشد که میخواهند تراکنشهایشان مخفی بماند، سبب ارزشمند شدن آن از نظر سرمایهگذاران میشود. این نوع ارز تنها زمانی بیش از پیش مورد توجه قرار خواهد گرفت که بازارهای وب تاریک شروع به رشد کنند. تیم توسعهدهنده زیکش اخیراً یکسری بهسازیهای فنی در پروتکل انجام دادهاند که به ادعای آنها مصرف حافظه حریم خصوصی تراکنش را تا ۹۸ درصد کاهش میدهد. وبلاگ کوین بیس نیز اخیراً زیکش را به عنوان یک ارز دیجیتال با پتانسیل بالا معرفی کرده است.
زیرو ایکس (ZRX)
بسیاری از افزایش شدید تعداد صرافیهای غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال که اخیراً رخ داده، آگاه هستند. صرافیهای غیرمتمرکز با پروتکل زیرو ایکس (۰x) ساخته میشوند که یک پروتکل باز است که به توکنهای ERC 20 اجازه مبادله مستقیم بر روی بلاک چین اتریوم را میدهد. این مورد به تنهایی سبب شده تا زیرو ایکس یک سرمایهگذاری نویدبخش باشد.
این پروژه که به بسیاری از اهدافش در نقشه راه خود رسیده در بسیاری از کتابخانهها برای وارد شدن به جامعه توسعهدهندگان قرار داده شده است. در وبلاگ کوینبیس نیز به این موارد اشاره شده است. (همچنین این صرافی چندوقت پیش این ارز دیجیتال به به فهرست خود اضافه کرد). به خاطر این دلایل، زیرو ایکس سرمایهگذاری خوبی در سال آتی محسوب میشود.
توکن بَت (BAT)
بت توسط تیمی از افراد متعهد با تجربه فراوان در زمینه فناوری تشکیل شده است. این توکن یک واحد محاسبه بین تبلیغ کنندگان، ناشران و کاربران محسوب میشود. یار همیشگی بت، مرورگر بریو (Brave) است که با این توکن یکپارچه شده است. این مرورگر از بدافزارها جلوگیری کرده و حریم خصوصی کاربران را حین وبگردی در اینترنت حفظ میکند. وایتپیپر بت شامل این واقعیت است که کاربران به مرورگری علاقه دارند که جلوی ردیابها و تبلیغاتی که اطلاعات شخصی آنها را به فروش میرساند، را میگیرد. من نیز موافق این موضوع هستم. به نظرم این میتواند دلیلی بر این باشد که بت یک سرمایهگذاری بلندمدت مناسب است.
ترون (TRX)
شاید این انتخاب برای برخیها قابل هضم نباشد. چرا این کوین به لیست اضافه شده است؟ ترون اخیراً بیتتورنت را خریده است. این مالکیت در صورتی میتواند به معنی اتفاقات بزرگی در آینده باشد که ترون روشهای تورنتی امنتر و غیرمتمرکزتری را به وسیله آن توسعه دهد. برای مثال یک نوآوری بزرگ که ترون میتواند انجام دهد، توزیع بخشهای مختلف یک فایل در یک شبکه و جمعآوری آنها هنگام دانلود کاربر است؛ به خصوص اگر این مورد شامل مزایایی برای اولین نفرات باشد.
از دیگر نقاط مثبت ترون این است که یکی از معدود توکنهای ERC20 بوده که توانسته شبکه اصلی خود را بسازد. این واقعیت که این شبکه به خوبی کار میکند نیز بحث دیگری است. شبکه ترون بیش از ۳۰۰ هزار حساب کاربری در خود جای داده است؛ با اینکه این تعداد خیلی کمتر از شبکه اتریوم میباشد اما میزان رشد این شبکه قابل توجه است. به همین دلیل نیز ترون آلت کوینی با آیندهای مستحکم و قدرتمند است.
اتریوم کلاسیک (ETC)
یک دلیل بزرگ وجود دارد که اتریوم کلاسیک را در بین ارزهای دیجیتیال زنده نگه خواهد داشت. از آنجا که اتریوم در حال حرکت به سوی سیستم اثبات سهام است، برخی از افراد اتریوم کلاسیک را به خاطر الگوریتم اثبات کار به پروتکل جدید ترجیح خواهند داد. کوینبیس نیز اخیراً این کوین را به صرافی خود اضافه کرده که نشانه خوبی برای آن محسوب میشود. به این دلایل اتریوم کلاسیک میتواند گزینه خوبی برای سرمایهگذاری در سال آتی باشد.
مونرو (XMR)
مونرو یک کوین محرمانه و مورد علاقه بازارهای وب تاریک است. شاید همین نیز دلیلی باشد که کوینبیس به همین زودی آن را به صرافی خود اضافه نخواهد کرد. این کوین ساختار تراکنشی قدرتمندی دارد که از امضای حلقوی (Ring Signatures) و آدرسهای مخفی برای محرمانه نگه داشتن تراکنشها بهره میگیرد. الگوریتم اثبات کار به معنی این است که این ارز دیجیتال همیشه ارزشمند خواهد بود حتی اگر این ارزش تنها به اندازه هزینه انرژی صرف شده برای آن باشد.
در نهایت این کوین از جامعه قدرتمندی نیز برخوردار است چرا که بر اساس قواعد محرمانه ماندن و غیرمتمرکزسازی بنا نهاده شده است. از آنجا که این مفاهیم ارزشهای بنیادین ارزهای دیجیتال هستند، مونرو گزینه مناسبی با اهداف بلندمدت به نظر میرسد.
لایت کوین (LTC)
لایت کوین در سال ۲۰۱۱ ساخته شد و هماکنون نیز در بین ۱۰ ارز دیجیتال برتر بازار قرار دارد و از طرفی یک همراه همیشگی برای بیت کوین است. لایت کوین از برخی ویژگیهای کلیدی بیت کوین استفاده کرده و فناوری خود را بهبود بخشیده است. برخی تفاوتهای اصلی بین بیت کوین و لایت کوین تفاوت در میزان سکههاست که در اولی ۲۱ میلیون و دومی ۸۴ میلیون عدد است. میانگین زمان ایجاد هر بلاک در شبکه لایت کوین ۲.۵ دقیقه و در بیت کوین ۱۰ دقیقه است. همچنین نقره ارزهای دیجیتال جزء ۴ کوین بزرگ صرافی کوینبیس است. از طرفی تعداد پاداش بلاک این کوین سال بعد به نصف مقدار فعلی کاهش خواهد یافت. شاید این دلایل برای درخشش این کوین در سال آتی کافی باشد.
منبع: سایت ارز دیجیتال