در سال ۲۰۱۷ چشم انداز پرداخت های امریکا دستخوش تغییرات چشمگیری شد. یکی از مهمترین عوامل این تغییرات ظهور اپلیکیشن نظیر به نظیر و با پشتوانه بانکی zelle بود.
به گزارش بانکینا، این اپلیکیشن که با کمک ۷ بانک بزرگ امریکایی به وجود آمد، یک اپلیکیشن پرداخت دیگر مانند “پِی پال” و”وِنمو” به کاربران ارائه داد و تا به حال شمار زیادی از بانک ها را تحت پوشش شبکه خود قرار داده است. البته همچنان بانک های کوچک و متوسط بسیاری وجود دارند که می بایست تحت پوشش شبکه zelle قرار بگیرند. این جایی است که شرکت فناوری چندملیتی “آی بی ام” وارد کار می شود.
چند هفته پیش شرکت آی بی ام شراکت ۱۸ ماهه خود را با اپلیکیشن نظیر به نظیر zelle به اطلاع عموم رساند. هدف اصلی این شراکت، توانمندسازی بانک ها و مؤسسات مالی برای اتصال به شبکه پرداختهای اپلیکیشن zelle بود. انجام چنین کاری ساده نیست، برای مثال، فرایند اتصال نیازمند ایجاد تغییرات اساسی در زیرساخت های قدیمی بانک هاست.
براساس اظهارات رئیس فروش راهکارهای پرداخت جهانی شرکت آی بی ام، بزگترین چالش این انجام این کار به ویژه در بانک های کوچک تر، توجیه هزینه های بازسازی سیستم های قدیمی است. از نظر او، مسأله اینجاست که با ارائه این خدمات به مشتریان هیچ بازده سرمایه گذاری آنی برای بانک ها وجود ندارد.
اما هزینه ها تنها تغییر نظام پرداخت ها خلاصه نمی شود، بانک می بایست از صحت توانایی ارائه خدمات نظیر به نظیر شبانه روزی، به صورت کارا و امن اطمینان حاصل کند، چرا که این نوع تراکنش پرداخت قابل بازگشت نیست. بنابراین لازم است که مابقی عملیات بانکی نیز به سرعت سیستم پرداخت عمل کنند. برای مثال، پرداخت سریعتر به معنی شناسایی تقلب سریعتر است.
برای بانک های کوچکتر، این مسأله از درجه اهمیت بالاتری برخوردار است، چرا که منابع مالی و بودجه آنها نسبتا محدودتر است. با این وجود و علیرغم این چالش ها، اپلیکیشن zelle راهکاری حیاتی برای بقای بسیاری از بانک های کوچک و بزرگ است.
“جهان در حال عبور از روش های قدیمی و سنتی است و به سرعت در حال مدرن شدن است. در جهانی پر از قدردانی های زودگذر، دیگر بدیهی است که انتقال پول می بایست تا جای ممکن فوری صورت بگیرد. با وجود فناوری های حال حاضر، ارسال پول با یک دستگاه موبایل و از طریق یک سرویس پیام رسان بسیار مقبول واقع شده است. در نتیجه چنین فناوری های پرداخت لازمه بانک ها و مؤسسات مالی است تا پا به پای جهان پیش بروند.”
اپلیکیشن zelle برای انطباق با این چشم انداز طراحی شده است. این اپلیکیشن به دلیل پشتیبانی بانک ها، که باعث دسترسی به عادات و الگوهای مالی و هزینه ای کاربران می شود، مزیت رقابتی بزرگی در دست دارد. به این معنی که اپلیکیشن zelle می تواند برای کاربران مزایای زیادی مانند پاداش ها، بازپرداخت نقدی (cashback) داشته باشد.
هم اکنون شرکت “آی بی ام” در حال کار با بانک های زیادی است تا آنها را به شبکه zelle متصل کند، اما نام این بانک ها هنوز اعلام نشده است.
منبع: شرکت خدمات انفورماتیک