به گزارش بانکینا، حدود ۴۰ درصد از کل فروش تجارت الکترونیک در سوئد از طریق کلارنا انجام میگیرد. این شرکت بیش از ۱۴۰۰ کارمند دارد که بیشتر آنها در دفاتر مرکزی شرکت در استکهلم کار میکنند. در سال ۲۰۱۴، این شرکت حدود ۱۰ میلیارد دلار فروش آنلاین را پردازش کرد.
سباستین سیمیاتکوسکی، نیکلاس آدالبرت و ویکتور جاکوبسون بنیانگذاران این استارتآپ هستند که در دانشکده اقتصاد استکهلم، جایزه کارآفرینی سالانه را در سال ۲۰۰۵ کسب کردند. ایده آنها مربوط به نحوه ارائه شیوههای پرداخت و خرید آنلاین ایمنتر و سادهتر به مصرفکنندگان و بازرگانان بود. با این حال، این ایده با استقبال زیادی مواجه نشد و در نتیجه پروژه آنها تعطیل شد. با این وجود، آنها تصمیم گرفتند کلارنا را در اواسط سال ۲۰۰۵ در سوئد راهاندازی کنند. یک سرمایهگذار و مدیر فروش سابق ارلانگ سیستمز، جین ویلرود، در این شرکت سرمایهگذاری کرده و با تیم برنامهنویسان در تماس بودند تا به آنها در ساخت پلتفرم کمک کنند.
در پایان ۲۰۰۷، شرکت سرمایهگذاری خطرپذیر AB Öresund در این شرکت سرمایهگذاری کرد. سه سال بعد، کلارنا خدمات خود را در نروژ، فنلاند و دانمارک به فروش رساند.
به علاوه کلارنا(Klarna) در سال ۲۰۱۰ خدمات خود را به آلمان و هلند ارائه داد و در ماه مه همان سال، سکویا کپیتال به عنوان سرمایهگذار وارد کار شد. در طول سال ۲۰۱۰، درآمد کلارنا بیش از ۸۰ درصد افزایش یافت و به ۵۴ میلیون دلار رسید. در اوایل سال بعد، روزنامه بریتانیایی تلگراف این استارتآپ را جزء یکی از ۱۰۰ شرکت فناوری جوان و موفق در اروپا قرار داد.
در سال ۲۰۱۱، شرکت جنرال آتلانتیک با همکاری دیاستی گلوبال ۱۵۵ میلیون دلار در این شرکت سرمایهگذاری کرد. مدیر جنرال آتلانیتک، آنتون لوی، به هیئت مدیران پیوست. در ماه مه ۲۰۱۱، کلارنا شرکت آنالایزد را که در بازارهای اروپا و آمریکا فعالیت داشت، خریداری کرد. آنالایزد در مدیریت ریسک و پرداختهای آنلاین تخصص دارد و بنیانگذاران آن برای پیپال کار میکردند.
کلارنا در سال ۲۰۱۲ خدمات خود را به اتریش ارائه داد و پس از خریداری بانکداری سوفورت توسط کلارنا، این دو شرکت با هم ادغام شدند. هر دو شرکت در کنار هم به ارائه محصولات خود ادامه دادند.
در سال ۲۰۱۵، کلارنا بیش از ۴۵ میلیون کاربر داشت و حدود ۶۵.۰۰۰ بازرگان آنلاین از آن برای انجام کارهای پرداخت خود استفاده میکردند. کلارنا در سپتامبر ۲۰۱۵ در آمریکا راهاندازی شد و آمریکا به مرکز اصلی این شرکت برای رشد در آینده تبدیل شد. آن سال، وزیر نوآوری و شرکت، مایکل دامبرگ، کلارنا را یکی از پنج شرکت استارتآپی اصلی در سوئد نامید که در توسعه و جذب سرمایهگذاریهای بینالمللی موفق شده بودند. چهار شرکت دیگر عبارت بودند از اساتیفای، موجانگ، اسکایپ و کینگ.
در سال ۲۰۱۶، ارزش کلارنا بیش از ۲ میلیارد یورو برآورد شد. در رویداد ۲۰/۲۰ اروپا در کپنهاگ در آوریل ۲۰۱۶، سباستین سیمیاتکوسکی، مدیرعامل و همبنیانگذار این شرکت، به مایک موریتز، شریک سکویا کپیتال، اعلام کرد که هیچ برنامهای برای دولتی کردن این شرکت ندارد.
منبع: هفته نامه شنبه