زهرا سالک، کارشناس شرکت دادهکاوان هوشمند توسن، ضمن توضیح عملکرد سامانه AML 2.0، آن را ابزاری مناسب برای مبارزه با پولشویی معرفی کرد.
زهرا سالک، از مهندسان فعال در پروژه نرمافزار ضدپولشویی شرکت دادهکاوان هوشمند توسن با اشاره به اهمیت مقابله با پولشویی برای سلامت اقتصادی یک جامعه اظهار کرد: یکسری الزامات از سوی بانک مرکزی وجود دارند که بر اساس آنها میخواهیم درنهایت یک سیستم سالم بانکی داشتهباشیم. کاری که در سامانه مبارزه با پولشویی و مطابق الزام بانک مرکزی اتفاق میافتد این است که سامانه سعی میکند مبدا و مقصد تراکنش را تشخیص دهد که بهنوعی رد پول پیدا شود تا اگر کسی در حال تشکیل شبکه مالی است و با گم کردن رد پول که اصطلاح ضد پولشویی آن لایهگذاری است در یک فرایند شناسایی شود. فرد، اکثرا این پولها را از منابع پول کثیف مانند خریدوفروش مواد مخدر و قاچاق به دست میآورد و میخواهد ردشان را گم کند، اما از آنجایی که کوهی از پول نیز بدون عبور از سیستم بانکی ارزشی ندارد و ثروتی محسوب نمیشود سعی میکند منابع بهدست آورده را با شیوههای پولشویی به شبکه بانکی وارد کند و اینجاست که سیستم میتواند رد پولهایکثیف را شناسایی کند تا منابع ذیصلاح در این موارد وارد عمل شوند و با آن مقابله کنند.
وی افزود: این سامانه به بانکها کمک خواهد می کند تا در زمان کمتری شانس بیشتری برای شناسایی مجرمان پولشویی داشتهباشند. نسخه دوم این سامانه با نام AML 2.0 با هدف بهبود فرآیند های کاری و تسهیل فعالیت های ادارات مبارزه با پولشویی طراحی و پیادهسازی شدهاست.
سالک گفت: بانک مرکزی و زیربخشی در وزارت اقتصاد پیگیر این موضوع هستند. بازرسی دورهای صورت میگیرد. بانکها موظف به استفاده از این سامانهها هستند و هرچند وقت یکبار در این مورد بازرسی میشوند تا استانداردها را در سامانه رعایت کنند؛ مثلا اینکه از انبار داده در سیستم استفاده شود و گزارشهای ارسالی و صورتحسابها چه قالبی داشتهباشند. بانک مرکزی در این مورد، خیلی خوب عمل میکند و این عملکرد خوب در نتیجه کار تاثیر بسزایی دارد.