دو استارتاپ تحت حمایت شرکت آشنا ایمن موفق به کسب مقامهای اول و دوم در میان ۳۰ استارتاپ حاضر در هفتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت شدند.
به گزارش بانکینا، در اختتامیه این همایش که با حضور و استقبال عوامل و بازیگران صنعت بانکی و پرداخت کشور برگزار گردید، استارتاپ آزمونگر امنیتی برنامههای موبایل (MSST) بهعنوان مقام نخست در بخش طرحهای کسب و کار و MVP و استارتاپ آوادریافت (SayPay) بهعنوان مقام دوم در بخش صاحبان ایده در قالب برگزیدگان نواندیشان فناوریهای مالی (فینتک) هفتمین جشنواره دکتر نوربخش معرفی شدند.
به همین مناسبت بانکینا مصاحبهای اختصاصی با دکتر میلاد یداللهی مدیرعامل شرکت آشنا ایمن انجام داده است. ایشان در مصاحبه خود به معرفی این دو استارتاپ و نیز برنامههای آشنا ایمن برای حمایت از ایدههای نوآورانه و فینتکها پرداخته است.
سؤال: در مورد هدف و برنامه شرکت برای حمایت از استارتاپها توضیح مختصری بفرمایید.
پاسخ: شرکت آشنا ایمن یک شرکت دانش بنیان است که در طول سالهای زیاد فعالیت خود، همواره به همکاری با نخبگان حوزه فناوری اطلاعات و فارغ التحصیلان ممتاز دانشگاههای تراز اول کشور، افتخار میکند. همچنین بعنوان اولین شرکت تخصصی در حوزه امنیت اطلاعات، در به ثمر نشستن بسیاری از اولینهای کشور نقش مؤثر داشته که از آن جمله میتوان به کسب اولین گواهینامه بومی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات در کشور و صنعت نفت و ایجاد متدلوژیهای بومی امنیتی نظیر ASPTM و AISCM اشاره کرد.
با توجه به ماهیت نوآورانه صنعت فناوری اطلاعات، بنای ما از ابتدای فعالیت بر خلاقیت، نوآوری و حمایت از ایدههای جدید بوده و در گذر زمان، بسیاری از این ایده ها (که امروزه تحت عنوان استارتاپ شناخته میشوند) به ثمر نشستهاند. بعنوان یک مثال ساده میشود به نرم افزار بومی مدیریت امنیت اطلاعات اشاره کرد که کلیه مراحل طراحی، تولید و توسعه آن توسط همکاران ما در آشنا ایمن انجام شده و به جرأت میتوان گفت که قابلیتهای تجمیع شده در این نرم افزار، بینظیر است و امکانات بسیاری را در اختیار مدیران سازمانها و شرکتها قرار می دهد، یک قابلیت خاص این نرم افزار، کاربرد آن در حوزه فناوری های نظارتی (RegTech) و انطباق (Compliance) است که از محورهای اصلی همایش بانکداری امسال محسوب میشد.
در راستای سیاستگذاریهای کلان شرکت، در حال حاضر نیز حمایت از چندین استارتاپ در دستور کار قرار دارد که ۲ نمونه از این استارتاپها را امسال در نمایشگاه جانبی هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت رونمایی کردیم که با لطف خداوند و نظر مساعد هیأت محترم داوران، یکی از آنها (آزمونگر برنامههای موبایل (MSST)) مقام اول و دیگری آوادریافت(SayPay) نیز مقام دوم را کسب کردند.
سؤال: لطفا درباره استارتاپهایی که در همایش بانکداری الکترونیکی موفقیت کسب کردند توضیح دهید.
پاسخ: ما با دو استارتاپ در این همایش شرکت کردیم که درباره هر کدام از آنها به تفکیک و البته به اختصار توضیحاتی ارائه می شود. آزمونگر برنامههای موبایل، سامانهای است برای سنجش امنیت برنامههای موبایلی (آپها) که به صاحبان این آپها و همچنین ذینفعان آن اجازه میدهد به سادگی از امنیت برنامههای کاربردی خود اطمینان حاصل کنند. روال کار نیز بسیار ساده است؛ کافی است شما فایل اجرایی برنامه (یا همان apk) را به صورت آنلاین در آزمونگر بارگذاری کرده و نوع تحلیل مورد نظر خود را انتخاب کنید. MSST برنامه شما را از ابعاد مختلف امنیتی تحلیل و آسیبپذیریهای احتمالی آن را شناسایی میکند.
این آسیبپذیریها در چند دسته اولویتبندی میشوند و در انتها نیز راهکارهایی جهت رفع این آسیبپذیریها به شما پیشنهاد میشود. به این ترتیب هر توسعه دهنده برنامههای موبایلی (شامل کلیه استارتاپهای فینتکی) و یا هر صاحب کسب و کار به سادگی میتواند پیش از انتشار عمومی برنامه خود، امنیت آنرا تا حد مطلوب افزایش دهد. همچنین یک محصول دیگر هم داریم که برای امنسازی برنامههای موبایلی (در زمان تولید برنامه) به کار گرفته میشود و به توسعه دهنده برنامه این امکان را میدهد که همزمان با تولید برنامه (طی مراحل تولید کد)، آن را ایمن سازی نماید.
آوادریافت (SayPay) نیز یک پلتفرم پرداخت با استفاده از تماس تلفنی (البته به روش Push Payment) به شمار میرود که با دو هدف اولیه در دستور کار قرار گرفت: یکی کاستن از هزینههای گزاف تولید قبوض خدمات عمومی (مثل آب و برق و گاز و تلفن) و دیگری شبیه سازی سایر پرداختهای بدون شناسه (مانند اقساط بانکها، شهریه دانشگاهها، شارژ ساختمانها و …) با پرداختهای شناسهدار و تسهیل فرآیندهای پرداختی. روال کار نیز به این صورت است که این سامانه با داشتن یک شناسه قبض و پرداخت (بعنوان مثال با اتصال به پایگاه داده سازمانهای صادر کننده قبوض عمومی) و یا تولید اطلاعات پرداخت برای سایر پرداختها (بعنوان مثال با اتصال به پایگاه داده بانکها)، با ذینفع آن تماس تلفنی برقرار کرده و از وی میخواهد که از طریق همین تماس تلفنی، مبلغ مد نظر را پرداخت کند. بنابراین برای استفاده از این سرویس، نیاز به هیچگونه تلفن هوشمند و یا استفاده از برنامه موبایلی خاصی نیست و تمام افراد با حداقل امکانات (یک خط تلفن اعم از ثابت و یا همراه) میتوانند از خدمات آن استفاده کنند. همچنین برای پرداختهای خرد نیز امکان تعریف کیف پول روی این سامانه، فراهم شده است.
سؤال: مزیت رقابتی این استارتاپها را در چه میبینید و آینده آنها را چگونه پیشبینی می کنید؟
پاسخ: خوشبختانه هر دو محصول بر مبنای نیاز جامعه تعریف شده است. یعنی از یک طرف آحاد مردم و همچنین صاحبان کسب و کار از امنیت برنامه های خود نگران هستند و از سوی دیگر برای پرداختهای متعدد روزانه، راهحلهای مختلفی وجود دارد که اکثر آنها مبتنی بر استفاده از فناوریهای جدید (مانند تلفن هوشمند) برای مخاطبین هستند. لذا وجود این نیاز در جامعه و البته رشد روزافزون آن، آینده خوبی را برای این محصولات نوید می دهد.
همچنین در حال حاضر محصول مشابهی برای این دو محصول در بازار موجود نیست، بنابراین با اندکی حمایت از هر دو محصول میتوان شاهد ارتقاء سطح امنیتی در برنامههای موبایلی کشور و همچنین بهرهگیری از روشهای جدید و نوین در حوزه پرداخت باشیم.
هر محصولی چنانچه خود را بر اساس نیازهای روزمره به روزرسانی نکند، مطمئناً با آینده مبهمی مواجه خواهد بود. به همین دلیل ما ضمن برنامهریزی برای توسعه این محصولات و بر اساس ماهیت دانش بنیان بودن شرکت آشنا ایمن، در حال توسعه مستمر محصول و ایجاد ارزشهای افزوده جدید برای آن هستیم تا در آینده بتوانیم با ایجاد مزایای رقابتی بیشتر، همچنان جایگاه خود را بعنوان پیشرو در این بخش ها حفظ کنیم.